Karppaus ja hiilihydraattien välttäminen kannattaa?

Minimalistin läskeistä tuttavista osat eivät syö hiilihydraatteja. Heidät on huijattu uskomaan, että "hiilihydraatit lihottavat". Tämän huijauksen yksi tärkeistä levittäjistä on kuollessaan 116kg painanut 183cm pitkä Robert Atkins. Osat tosin väittävän Robert Atkinsin joutuessa sairaalaan olleen ainoastaan läski.. Sairaalassa hän turposi todella läskiksi. Atkins näki tehtäväkseen sanoa, että rasvojen syöminen ei tee sinua läskiksi vaan hiilihydraatit ovat kaiken pahuuden takana. Atkinsilla oli myös sydänongelmia, jotka perustuvat ruokavalioon, jossa on paljon rasvaa.

Minimalistille on yhdentekevää mitä ihmiset syövät mutta valehteleminen on aina ärsyttänyt. Tästä johtuen "hiilihydraatit tekevät sinut lihavaksi" väittämän levittäminen totena on törkeää. Hieman typerämmät ja jopa osat suhteellisen pätevätkin ihmiset uskovat henkilöitä kuten Antti Heikkilää.

Hiilihydraatit toki lihottavat.. Aivan kuten proteiinit ja rasvat.. Kaikki kolme saavat painosi nousemaan kunhan syöt niitä liian suurissa määrissä.

Ortopedia on luu- ja tukielinsairauksiin erikoistunut kirurgian ja lääketieteen ala. Ortopedi Antti Heikkilä ei ole ravitsemuksen asiantuntija vaan saanut jatkuvasti kritiikkiä lääketieteen valtavirralta.. Kuitenkin monet vajaaälyiset suomalaiset pitävät häntä "guruna".

Minimalisti suosittelee asiantuntijoita keskittymään omiin aloihinsa eikä sekaantumaan ortopedina ravitsemustieteeseen.

Antti Heikkilän neuvoja kuvaillaan esimerkiksi Ravitsemustieteen professorin Helena Gyllingin sanoin hengenvaarallisiksi. "Syökää voita, margariineissa on vaarallista transrasvaa ja välttäkää hiilihydraatteja" ajatukset eivät ole ravitsemussuosituksien mukaisia. No eihän Antti Heikkilä olekaan kyseisen alan ammattilainen vaan hän on luu- ja tukielinsairauksia opiskellut henkilö.

Toisaalta karppaajien neuvoissakaan ei ole sentään kaikki valetta kuten uskonnoissa. Hiilihydraatteja vähentämällä on mahdollista vähentää painoa ja pysyä hyvässä kunnossa. "Hiilihydraatit lihottaa ja on vaarallista syödä hiilihydraatteja" väitteiden levittäminen on kuitenkin törkeää.