Himoitsetko tuhlaamista?

Jos käytät säännöllisesti kaikki rahasi, jotka ansaitset tulet olevaan aina rahaton. Jos tuhlaat liian helposti niin tee itsellesi hankalaksi päästä rahoihin käsiksi. Maksa itsellesi ensin periaatteen ottaminen käytäntöön välittömästi auttaa tässä. Toiseksi sinun on vaihdettava asennettasi rahaa kohtaan.

Jos käyt töissä niin pyydä työnantajaasi automaattisesti siirtämään tietty osa palkastasi (tavoittele 80% säästämistä tuloistasi) sijoituksiin tai erilliselle säästötilille. Jos tämä ei jostain syystä onnistu niin siirrä itse heti toiselle tilille tietty ennalta päättämäsi % palkastasi.

Älä kanna liian paljon käteistä mukanasi. Kun sinulla "polttaa rahat taskussa" tuhlaat helpommin, jos olet luonteeltasi tuhlaileva. Kirjoita välttämättömät ostoksesi ylös äläkä pidä mukanasi ylimääräistä rahaa. Opettele siis tekemään ainoastaan ostokset, jotka olet päättänyt etukäteen ja pidättäydy listassasi.

Lainalla eläminen tekee sinusta helposti luottotiedottoman, joten ei velkaa.

Jos mahdollista niin yritä puhua sinulle tärkeän ihmisen kanssa kulutuksestasi. Pelkästään tiedostaminen tunaroimisen ilmoittamisesta ystävällesi saa sinut harkitsemaan enemmän ostoksiasi. Ystäväsi tulee tietystikin olla kulutusvastainen, jotta harjoituksesta on sinulle hyötyä.

Selkeän budjetin kirjoittaminen välttämättömyyksiin ruoka, asuminen, vaatteet, liikkuminen on myöskin suositeltavaa.. Budjetin kirjoittamisen jälkeen on syytä harkita mistä kaikista menoista pystyisi vielä tinkimään menettämättä nautintoa elämästä.

Jos olet alkoholiriippuvainen ja oksentelet muiden sekä itsesi päälle umpihumalassa.. Vältät baareja, yökerhoja sekä alkoholituotteiden läheisyyttä. Jos olet tuhlaamiseen riippuvainen vältät paikkoja, joissa innostut helposti shoppailemaan.

Tuhlaamisesta eroon pääseminen vaatii sinnikkyyttä mutta saavutat tavoitteesi kunhan pysyt sen parissa riittävän pitkään. Myönnä ongelmasi ja aloita uudet tavat rahankäytön suhteen.