Mikä estää taloudellisen menestymisen?

Monet ihmiset ymmärtävät taloudellisen menestymisen suurena määränä rahaa. Minimalisti näkee taloudellisen menestymisen tilanteena, jossa ei tarvitse enää murehtia rahasta.

Huono taloudellinen menestyminen on monesti vanhempien opettamien huonojen tapojen seurausta. Monet suomalaiset vanhemmat antavat lapsilleen jatkuvasti negatiivista palautetta, joka saa lapset uskomaan heidän olevan luusereita.

Liika painostus menestymiseen johtaa onnettomuuteen ja huonoon itsetuntoon. Kyseiset huonot uskomukset ovat mahdoton pohja rakentaa taloudellista menestystä.

Huonot uskomukset johtavat myöhemmin käytökseen, jossa otetaan pikavippejä sekä suositaan kulutusmyönteistä elämäntyyliä. Huonot uskomukset johtavat taloudellisen epäonnistumisen lisäksi syömishäiriöihin, huumaavien aineiden käyttöön sekä huonoon persoonallisuuteen. Taloudellisen menestyksen tavoittelussa on tärkeintä muuttaa huonoja uskomuksia paremmiksi.

Taloudellisen menestyksen saavuttaminen vaatii huolellisuutta ja järkevää rahankäyttöä. Tärkeintä on oppia, että pelkästään perustarpeisiin tulee kuluttaa rahaa. Perustarpeita ovat asuminen, ruoka sekä muutamat vaatteet. Kaikki muuhun käytettävä raha on täysin turhaa koska suurin nautinto tulee ihmissuhteista.

Tuhlaaminen on pahasta mutta raha on kuitenkin aina hyvästä. Raha mahdollistaa stressittömyyden ja tuo taloudellisen vapauden. "Minä rakastan rahaa ja raha rakastaa minua." On hyvä uskomus. Raha itsessään on täysin yhdentekevää vaan ainoastaan se mitä rahalla saa merkitsee. Kun käytät rahaa perustarpeisiin ymmärrät helposti, ettei rahassa ole mitään pahaa.

Pelkästään keskittymällä omaan kulutukseesi ja tulemalla tietoiseksi omista tavoistasi tulet menestymään paremmin taloudellisesti. Kun saavutat palkastasi 80% säästöprosentin huomaat olevasi muutaman vuoden kuluttua taloudellisesti riippumaton.