Minimalistinen elämäntyyli ja laiskuuden mahtavuus

Minimalistisen elämäntyylin hyväksyvän menot eivät ole suuret. Nopeaa taloudellista riippumattomuutta tavoiteltaessa ei ehdi tuhlaamaankaan kun tehdään töitä ja säästetään yli 80% palkasta.

Minimalistista elämäntyyliä kannattavaa ärsyttää työn viemä vapauden tunne. Joka päivä töihin meno tiettyyn sovittuun kellon aikaan ei yksinkertaisesti kiinnosta. Työtä varten opiskelu ja henkinen kärsiminen töistä iltaisin ja viikonloppusin ei myöskään innosta.

Helpohkoa vapaampaa työtä monesti myös minimalistista elämäntyyliä kannattava voi suosia. Tärkeintä on nautinto ja osat helpohkot työt tuovat elämään nautintoa tulojen lisäksi.

Työ pilaa monesti mahdollisuudet matkustaa sekä viettää aikaa nautinnollisten harrastusten parissa. Aika on kuitenkin paljon parempaa kuin raha. Työpäivä lyhentää elämää monesti 10 tunnilla päivässä huomioiden matkat.

Työt monesti aiheuttaa tarpeettomia paineita, jotka pilaavat mahdollisuuden saada nautintoa elämästä. Elämähän menettää täysin mielekkyyden, jos kärsimystä on enemmän kuin nautintoa. Kyseisessä asetelmassa eläminen ei ole viisaan ihmisen hyväksyttävissä vaan järki sanoo, että olisi parempi olla kuolleena. Työelämän jättäminen ja maksimaalinen säästäminen on merkittävä ja tärkeä päätös omaa henkilökohtaista nautintoasi maksimoidessa.

Palkkatöissä minimalistista elämäntyyliä kannattavaa ei myöskään kiinnosta edistää muiden rikastumista.

Nautinnollinen oleskelu, löhöily, rentoutuminen ja velvoitteiden karsiminen on erittäin tärkeää minimalistista elämäntyyliä kannattavalle. Karsimalla stressin pystyy paremmin keskittymään oman nautinnon maksimointiin.

Yksinkertainen elämä on riittävää kunhan on perusasiat kunnossa. Rahan ainoa hyöty on sen käyttäminen ja minimalistista elämäntyyliä kannattava ihminen tyytyy normaaliin asuntoon, terveelliseen ruokaan ja muutamiin vaatteisiin. "Jos tarpeeksi on sinulle liian vähän niin mikään ei ole sinulle tarpeeksi." Lopeta leveily ja tuhlaaminen.. Et hyödy siitä mitään. Rikkauden ja oman statuksen nostamiselle ei ole mitään rajaa, joten et voi ikinä löytää kyseisellä taktiikalla maksimaalista nautintoa.

Miksi jäisit markkinoiden uhriksi ja ostaisit tuotteita osamaksulla ja lainalla? Mihin tarvitset uusinta mallia tai edes vanhempaa mallia autosta? Töiden lopettaminen on varmastikin monien mielestä laiskaa mutta laiskuus on hyvästä. Laiskuus turhissa asioissa antaa mahdollisuuden saada elämästä kaikki irti.

Osat työnarkomaanit määrittelee laiskuutta ihannoivat ihmiset luusereiksi. Tämä on kuitenkin naurettavaa koska laiskuutta tavoitteleva ihminen on lopettanut kilpailun.. Häntä ei kiinnosta tavoitella nousua yhteiskunnassa tai päteä ulkoisilla asioilla. Jos ei ole mukana kilpailussa ei ole mahdollista hävitä.

Laiska ihminen onkin minimalistista elämäntyyliä kannattavan mielestä voittaja! Miksi? Kilpailevasta mielentilasta luopuminen, töistä vapautuminen ja laiskuuden tavoittelu on oman elämän hallitsemista välittämättä muiden mielipiteistä. Kun teet asioita, joista olet aidosti kiinnostunut.. Elät unelmaasi ja olet voittaja! Saathan elämältä maksimaalista nautintoa ja asioita, joista olet aidosti kiinnostunut.

Karsi kaikki turhuudet kulutuksestasi ja yksinkertaisesti unohda kilpaileva mielentila ja muista, että yli 80% maailmanväestöstä elää alle 10 eurolla päivässä.

Kun lopetat työelämässä itsesi kiusaamisen teet myös monille muille palveluksen. Miksi? Kun et ole aktiivisesti kilpailemassa työpaikoista annat paremmat mahdollisuudet työllistymiselle ihmisille, jotka niitä aidosti tarvitsevat tai haluavat tehdä töitä. Tiedostamalla tämän saat vielä enemmän elämääsi nautintoa.

Oravanpyörässä pyöriminen on täyttä hulluutta minimalistista elämäntyyliä kannattavalle. Monet pitävät irtautumista ihmisille, jotka eivät ole vielä taloudellisesti riippumattomia paheellisena. Jos et kuitenkaan jaksa kerätä riittävää summaa taloudelliseen riippumattomuuteen on hyvinvointiyhteiskunta mahdollistanut vapautumisen käytännössä kaikille suomalaisille jo aikaisemminkin. Käyttämällä hyvinointiyhteiskunnan palveluita laiskaan elämäntyyliin ei ole väärin koska et riko mitään lakia.

Raha ei myöskään tuo onnea. lainaus Billie Bob Harrell kirjoituksesta "Bllie Bob Harrell oli uskonnollinen mies, joka voitti lotossa $31 miljoonaa. Paransiko lottovoitto elämää? Billie jakeli varojaan suhteellisen avokätisesti kamaliin yhteisöihin kuten kristillisiin järjestöihin. Lottovoiton jälkeen erottiin vaimosta. Ei alettu alkoholistiksi kuten monet suomalaiset miehet vaan ammuttiinkin haulikolla rintaan ja toivottiin matkaa taivaaseen jumalan luo."

Julkisuus ei myöskään tuo nautintoa, joka selviää helposti seuraamalla mitä tahansa julkisuuden henkilöitä. Liika rikkaus ja tunnettavuus ovat yhtä haitallisia ihmisen nautinnolle kuin ylimääräiset kalorit, jotka tekevät lihavaksi.

Eläkeikä nousee jatkuvasti ja eläkeikään asti eläminen ei ole taattua. Vanheneminen laskee myös jatkuvasti nautinnon saamisen mahdollisuuksia, joten laiskuuden tavoitteleminen eläkeiässä ei ole kannattavaa.

Miksi haluaisit säästää itsellesi liikaa rahaa? Mitä hyötyä sinulle on rahoista, jotka ovat tililläsi kuoltuasi?

Laiskan elämän tärkeimpiä hyötyjä ovat stressittömyys, pitkät yöunet ilman murheita herätyskellosta, kiireettömyys, vapauden tunne... Ei mitään tarvetta mennä kylmään pakkaseen, vesisateeseen, loskaiseen vesilätäkköön, stressata liikenneruuhkissa...

Tuhlaaminen on äärimmäisen helppoa, joten laiskan ihmisen tärkein tehtävä on oppia säästeliäisyys. Säästeliäisyyteen liittyvää materiaalia on riittävästi Minimalistin Minimalistisuus blogin blogiarkistossa ilmaiseksi ja enempää luettavaa ei tarvita. Jopa blogissa on suhteellisen paljon toistoa koska aihe on yksinkertainen mutta kuitenkin monien mielestä vaikea toteuttaa.

Minimalistista elämäntyyliä kannattava pitää luonnollisesti henkistä hyvinvointia tärkeämpänä kuin materiaalista rikkautta. Tee asioita, jotka tuntuu hyvältä itsestäsi. Ole oman elämäsi johtaja ja itsesi päällikkö. Tuskinpa tätä ainutkertaista elämää kannattavaa vaan pitkästyttävään turhauttavaan työhön tuhlata?

Työ ei ole tärkeää vaan elämästä nauttiminen. Työ on ainoastaan kannattavaa, jos se mahdollistaa vielä suuremman nautinnon saamisen elämästä. Laiskuuden kannattajat ajoittain sortuvat tuntemaan itsensä hyödyttömäksi. Elämä kuitenkin on itsessäänkin hyödytöntä, joten ainoaksi merkitykselliseksi asiaksi jää oman nautinnon maksimointi lakia noudattaen. Vaikka et olisi samaa mieltä kaikista lakipykälistä niin lakia on aina kannattavaa noudattaa. Lakia rikkomalla joudut kärsimään rangaistuksista, jotka mahdollisesti vievät kaiken mahdollisuuden nautinnon tavoittelemiselle.

Laiska ihminen ei myöskään pidä ajatuksesta, että kaikki päivät on täsmälleen samanlaisia.

Monien mielestä elämän tulisi olla pelkkää työtä, suorittamista sekä jatkuvaa kilpailua.. Ei sen tarvitse olla. Töitä voi tehdä kun se vaikuttaa ratkaisulta, joka tuo elämään enemmän nautintoa kuin tuskaa.

Miten laiska ihminen, joka ei ole taloudellisesti riippumaton vastaa kysymykseen "Mitä jos kaikki ryhtyisivät työttämäksi, mistä korvauksia saisi?" Ei mistään. Kaikki ei ole työttömiä ja hyvinvointiyhteiskunta mahdollistaa elämäntapatyöttömyyden suomalaisille ainakin tällä hetkellä.. Ei välttämättä tulevaisuudessa.. Tästä johtuen taloudellisesti riippumattomat ihmiset haluavat välttää riskejä irrottautumalla oravanpyörästä vasta kurinalaisen säästämisen jälkeen. Osat taloudellista riippumattomuutta tavoittelevat ovat tosin kateellisia oravanpyörästä irrottautuville elämäntapatyöttömille.. Tämä ilmenee lähinnä syyllistämisenä.

Laiska ihminen ei myöskään juurikaan saastuta koska ei tuhlaa turhaan.


Aloita siis päiväsi laulaen "Ihana Aamu" ja sisäistä romanttisen suhteen tärkeys laiskan elämäsi nautinnon maksimoinnissa.

Jos pidit lukemastasi lue myös kirjoitus "Elämäntapatyöttömyys".