Kulutuspäiväkirja haaste

Minimalisti suosittelee tekemään kahden viikon kulutuspäiväkirjan. Aloita vaikkapa heti seuraavana maanantaina. Kirjoita kaikki kulutuksesi ylös ja lisää syyt miksi ostit.. Kirjoita myös mitä ostaminen sai sinussa tuntemaan.

Kahden viikon kuluttua analysoi listasi huolellisesti ja tee tarvittavat muutokset. Tulet yllättymään mihin kaikkeen rahaa oletkaan käyttänyt. Tämän harjoituksen jälkeen pystyt helpommin kontrolloimaan huonoja ostopäätöksiä.

Teet kovasti töitä rahojesi eteen, joten muista olla huolellinen kulutuksessasi. Jos tuttavissasi on kulutusvastaisia tai yksinkertaista elämää suosivia henkilöitä on rakentavaa keskustella heidän kanssa omasta kulutuksestasi.

Muista suurimman nautinnon tulevan yhteisestä ajasta sinulle tärkeiden ihmisten ympärillä. Ystävien kanssa voi viettää aikaa ilman tuhlaamista edullisten harrastuksien sekä nautinnollisten keskustelujen parissa.

Kulutuspäiväkirjaa analysoidessa mieti huolellisesti asumisen, ruuan, liikkumisen ja vaatteiden osuutta. Lähes kaikkien kulutus on mahdollista laskea lähes nolliin.. Miten pieneksi kulutuksesi pystyt laskemaan on sinusta itsestäsi kiinni.. Muista kuitenkin aina, että mikään ei ole tarpeeksi ihmiselle, jolle tarpeeksi on liian vähän.