Ateismin seuraukset

Mitä Jumalien olemattomuudesta seuraa ateistin elämänfilosofialle? Elämälle ei tule tarkoitusta mistään uskonnollisesta kirjoituksesta eikä tässä elämässä kärsimistä hyväksytä paratiisin, Taivaan tai vastaavan uskomuksen toivossa. Kärsimystä ei myöskään hyväksytä ainutkertaisessa elämässä Saatanan tai helvetin pelkojen takia.

Elämällä ei siis ole yhtään mitään arvoa itsessään ateistille. Jos elämäsi tuntuu turhalta se on turhaa. Jos elämäsi tuntuu merkitykselliseltä se on merkityksellistä. Ateisti keskittyy automaattisesti oman henkilökohtaisen nautintonsa maksimointiin.

Ateistilla ei myöskään ole mitään uskonnollisia pohjia arvoille. Mikä on ateistille hyvää tai pahaa? Ateisti näkee kysymykseen vastaamisen hankalana koska arvot ovat ainoastaan ihmisten mielipiteitä. Myöskin mielipiteet vaihtelevat eri aikakausina sekä vaihtuvat helposti jopa samalla ihmisellä elämäntilanteen muuttuessa.

Koska kuolemanjälkeistä elämää tai uskonnollista päämäärää ei ole ateistille.. Kaikki mitä on saatavissa on ainoastaan tässä elämässä.

Ateistin velvollisuus on päättää mikä tekee hänen elämästään mielekkään.. Ateistilla on myös oikeus päättää elämänsä, jos kokee sen täysin merkityksettömäksi eikä näe mahdollisuutta parempaan.. Elämä loppuu kuitenkin, joten kärsimyksen ollessa nautintoa suurempi.. Miksi elää?

Minimalisti on apateisti (ateisti ilman erityisiä perusteluita, välinpitämätön asenne jumalia kohtaan).

Mikä on Minimalistin mielestä tavoittelemisen arvoista elämässä?

Jokaiselle yksilölle tärkein tavoite on oma henkilökohtainen nautinto. Kaikki mikä tuo itsellesi nautintoa on tavoittelemisen arvoista. Suurin nautinto tulee parisuhteista, joihin sisältyy rakkauden tunteita.

Minimalisti näkee myös tärkeänä välttää onnettomuutta elämässä niin paljon kuin mahdollista.
Tästä johtuen tulee keskittyä mielenrauhaan ja yksinkertaiseen elämäntyyliin. Minimalistinen elämäntyyli mahdollistaa helposti rauhallisuuden sekä aiheettoman pelon eliminoinnin elämästä. Minimoimalla turhia haluja elämästäsi kuten leveily, valta ja turhien tavaroiden ostelu saat aikaan mielenrauhan..

Mielenrauha on äärimmäisen nautinnollinen tunne. Vapaus murheista ja velvoitteista on tärkeämpää kuin rikastuminen tai sosiaalisen arvon nostaminen. Uskonnonvastaisuus on tärkeää. Uskonnot ovat ihmisten keksintöjä, joiden ideana on luoda elämään sisältöä ja hyväksyä tavallinen turhauttava arki.

Tavoittele itsellesi maksimaalista nautintoa ilman murheita ja karkoita kehostasi ja mielestäsi tuska.. Järjestä itsellesi elämäntilanne, joka mahdollistaa itsellesi täydellisen vapauden. Älä joudu yhteiskunnan velvoitteiden uhriksi. Koska tuskan välttäminen on tärkeää lakia ei kannata ikinä rikkoa vaikket olisikaan kaikkien lakien kanssa samaa mieltä.