Obaman tulisi puuttua Egyptin tilanteeseen?

George Soros on menestynyt valuuttakeinottelija sekä sijoittaja, jolla on paljon hyviä näkemyksiä. Marraskuussa 2010 Soros lahjoitti muun muassa miljoona dollaria hankkeeseen, joka tähtää kannabiksen laillistamiseen Kalifornian osavaltiossa. Minimalisti ei käytä kannabista, tupakkaa tai alkoholia eikä suosittele kannabiksen, tupakan tai alkoholin käyttöä muillekaan mutta pitää vapautta arvona äärimmäisen tärkeänä.

Nyt George Soros oli kirjoittanut The Washington Postiin, että Obaman tehtävä olisi "korjata Egyptin tilanne" lue tarkemmin englanniksi painamalla tästä.

"United States as a country have much to gain by moving out in front and siding with the public demand for dignity and democracy."

Minimalisti taas ei halua Yhdysvaltojen puuttuvan jatkuvasti muiden maiden asioihin jakaen demokraattisia ja kristillisiä arvojaan kuten kristinuskon uskomuksia ikuisesta kärsimyksen paikasta helvetistä, jossa Saatana pitää valtaa.

Eroa kirkosta kirjoituksesta lainaten "Koska kaikki uskonnot esittavat erilaisia vaittamia tullaan luonnollisesti tulokseen, etta kaikki eivat voi olla oikeassa mutta kaikki voivat olla vaarassa. Miksi yksi jumala eika monia jumalia? Miksi kristinusko eika islam? Miksi islam eika hindulaisuus? Miksi luterilaisuus eika katolilaisuus?" On hienoa, että tiettyjä uskontoja mainostetaan ainoina oikeina vaihtoehtoina?

Minimalisti haluaa maailmaan mahdollisimman paljon erilaisia vaihtoehtoja, joissa on erilaiset säännöt. Taloudellinen riippumattomuus riittävän suurella pääomalla mahdollistaa asumisen muuallakin kuin Suomessa. Miksi kuitenkaan lähtisi Suomesta pois, jos kaikkialla on täysin samanlaista?

Minimalisti, turistit ja taloudellisesti vapaat henkilöt haluavat maailmaan mahdollisimman paljon vaihtoehtoja. Jos Yhdysvaltojen arvomaailma ja kulttuuri ei kiinnosta on miellyttävää muuttaa vaikkapa Tunisiaan tai Vesa Keskisen sekä Jouko Juvosen (Carl J. Danhammerin) suosimaan Ghanaan. Jos perinteinen Suomi ei kiinnosta niin on kauheaa, jos löydät kaikkialta Suomen arvomaailman. Jos taas Suomi vaikuttaa optimaaliselle kohteelle niin älä yritä "korjata" muiden maiden asioita.

Minimalisti ei halua löytää amerikkalaisten feminismiä ja kristillisyyttä kaikkialta, jossa naiset ovat aina sorrettuja ja väärin kohdeltuja. Yhdysvalloissa avioeron syntyminen johtuu poikkeuksetta siitä, että "mies kohteli naistaan huonosti". Muita vaihtoehtoja ei juurikaan ole. Suomessa onneksi asiat ei ole näin?

Kun näitä miellyttäviä amerikkalaisia arvoja ja kristillisyyttä haluaa niin aina voi ostaa lennon vaikkapa niin ihanan mahtavan upeeseen kohteeseen kuin New Yorkiin. Yhdysvaltojen jatkaessa jatkuvaa muiden maiden "korjaamista" niin ehkäpä löydät samat arvomaailmat matkustaessasi Egyptiin seuraavan kerran.

Ihmisten, jotka haluavat nauttia erilaisista kulttuureista ympäri maailmaa ei tulisi pitää muslimeja ja islamin uskontoa vihollisena. "Vihollisesi viholliset ovat ystäviäsi". Tästä johtuen Islamin uskoiset maat ovat tärkeässä asemassa estämässä Yhdysvaltojen arvomaailman tunkemista jokaiseen maailman kolkkaan.

Miljardöörit kuten George Soros on valmis lahjoittamaan järjettömän isoja summia siihen, että amerikkalaisia arvoja viedään kaikkialle. Aktivisteja riittää myös liiaksi, jotka haluavat omaan elämäänsä merkitystä valittaen jatkuvasti erilaisten kulttuurien naisten ja lasten kärsimyksestä.