Karkkipäivä

Karkkipäivä on Minimalistin mielestä surkea ajatuksena. Suomessa annetaan lapsille aivan liian paljon makeisia. Makeisten sijasta voitaisiin yhtä hyvin tarjota lapsille sopivia herkullisia hedelmiä. Makeiset lisäävät tunnetusti ongelmia hampaisiin, jotka pystyttäisiin helposti välttämään eliminoimalla karkkien syömisen.

Karkkipäivä on tietysti parempi ajatuksena kuin se, että lapsille annetaan jatkuvasti Mars patukkaa suuhun päivästä toiseen. Syöttämällä lapsille kuitenkin säännöllistä karkkia vaikkapa pelkästään lauantaisin.. Mikä mainio idea nimetä karkkipussi nimellä "Lauantai pussi"? Miettikää taas markkinoinnin keinoja.. Antamalla lapsille viikkorahaa ja lapsen oppiessa kuluttamaan kaiken rahan karkkiin, onko kulutustottumuksille hyvä pohja? Myöhemmin rahat tuhlataan uusiin herkkuihin kuten tupakka, alkoholi ja ajoittain muihinkin "herkkuihin".Syöttämällä lapsille liian usein karkkeja luot vastaavan riippuvuuden kuin alkoholiriippuvaisuus tosin oireet ovat hieman erilaiset.. Karkkiriippuvaiset eivät harvemmin oksentele itsensä ja muiden päälle.. Tosin näinkin voi käydä :)

Minimalisti suosittelee hiilihydraatteja ja karkit sisältävät paljon hiilihydraatteja. Miksi karkit siis ovat huonoja? Karkkien hiilihydraatit nostavat verensokerin nopeasti toisin kuin kasvikset, hedelmät ja täysjyvätuotteet. Nostamalla verensokerin nopeasti ja luomalla heilahteluja sokeritasapainoosi makeanhimosi nousee. Sokeritasapainon ongelmat saattavat jopa johtaa myöhemmin aikuisiän diabetekseen.. Joka taas joudutaan hoitamaan samalla tavalla kuin se olisi vältetty alunperin. Vähärasvaisella ruokavaliolla, alkoholin lopettamisella tai vähentämisellä ja painonpudotuksella.

Kun lapsen sokeritasapainossa on ongelmia niin koulussa ei jakseta keskittyä, ollaan jatkuvasti sähläämässä ja soheltamassa.. Levottomuus ja ylivilkkaus on harvoin vanhempien toivomia lapsilleen.. Karkkipäiviä suosimalla nostat kumpaakin.

Lopeta karkkipäivät ja huomaat lapsien alun itkemisen ja vikimisen jälkeen muuttuvan rauhallisemmiksi ja rennommiksi.. He saattavat jopa kiinnostua enemmän kouluasioista ja itsensä kehittämisestä. Lapset eivät usko mitä vanhemmat sanovat vaan mitä vanhemmat tekevät ja näyttävät omalla esimerkillään.. Tästä johtuen sinun tulee lopettaa myös itse omatkin "karkkipäiväsi".