Vanheneminen

Onko sairaukset ja kuolema suoraan riippuvaisia vanhenemisesta? Mitä enemmän meillä on ikää niin sitä todennäköisemmin ja helpommin sairastumme ja sitä vaarallisempia pienemmätkin sairastumiset ovat. On kuitenkin mahdollista elää terveellinen elämä ja saada tuskaton kuolema kunhan elää järkevästi. Minimalistin mielestä tärkeimpiä edellytyksiä nautinnolliseen elämään on tuskan puuttuminen. Tästä johtuen vanheneminen ei saa tuoda liikaa tuskaa mukanaan koska tuskallinen elämä ei ole elämisen arvoista.Elämän päättyminen täysin arvaamattomasti, yllättäen, odottamatta vaikkapa nukkuessa on Minimalistin suuri toive. Ei ole edes kauhean merkityksellistä milloin tuskaton kuolema tapahtuu koska elämä on pisimmilläänkin lyhyt. Tärkeintä ovat elämämme nautinnolliset päivät ja kun kuolema koittaa toivokaamme siitä mahdollsimman helppoa ja tuskatonta. Kuolemista tutkitaan jatkuvasti ja kiinnostavin henkilö aiheeseen liittyen on Aubrey de Grey, josta on mainittu kirjoituksessa Enemmän rahaa vai pidempi elämä? myöskin Raymond Kurzweil on kiinnostava henkilö, joka ottaa vanhenemisen ja sairauksien välttämisen tosissaan. Hänen The 10% Solution for a Healthy Life on hyödyllinen kirja kenelle tahansa terveydestä kiinnostuneelle.

Caloric Restriction with Optimal Nutrition on myös hyödyllistä informaatiota sisältävää luettavaa terveydestään ja tuskattomasta elämästä kiinnostuneille.

Minimalisti toivoo itselleen elämän loppuvan erittäin rauhallisesti, ilman kärsimystä täysin tuskattomasti. Vanheneminen sairauksien keskellä ei yksinkertaisesti ole hyväksyttävää. Jos läheisesi kuolee sängyssä nukkuessaan yllättäen niin sureminen on itsekästä.. Koska kuolemme kaikki kuitenkin niin optimaalisissa oloissa poistumista ei saa ikinä valitella tai murehtia. Toivokaamme läheisillemme siis mahdollisimman tervettä elämää ja rauhallista poistumista kun aika koittaa.

Kuolevaa ihmistä ei tule käsitellä kuin sairasta vaan keskittyä siihen, että poistuminen on tuskatonta. Nykyisellä tietämyksellä tämä on täysin realistinen tavoite. Kuoleman välttäminen nykyisellä tietämyksellä on naurettava arvona. Kuolema on vakava aiheena ja tästä johtuen kristilliset arvot ovat täysin vääriä ohjaamaan oikeita menetelmiä. Jumala ei päätä milloin aikamme koittaa vaan tuskan välttäminen tulisi olla arvojärjestelmässä, jotta kärsimystä ei jatketa aiheettoman pitkään inhottavissa sairaalaoloissa.