Sauna

Suomalaiset ovat ahkeria saunomaan ja yleisesti saunomisen ystäviä. Miten sauna vaikuttaa terveyteen? Saunomisen ei ainakaan ole osoitettu lisäävän sydäntautien riskiä lyhyellä aikavälillä. Jos sydänongelmia on ollut kuten veritulppaa niin saunomisen suhteen taas tulee olla varuillaan.

Sauna voi olla miellyttävä rentoutumisen paikka mutta liiallista kuumuutta ja armottomia löylynottoja on aina syytä välttää. Jos olet liian ahkera saunoja niin voit lisätä rytmihäiriön riskiä. Sauna voi liiallisella käytöllä myös lisärasituksen takia näkyä ihonrasituksena. Tämän olet varmaan itsekin huomannut esimerkiksi ihon punoittumisena, hilseilynä ja ehkä myös kutinana. Ihonoireita saunomisen yhteydessä pystyy nostamaan liiallisella saippuan käytöllä.

Sauna ärsyttää myös keuhkoja, jonka erityisesti tupakoivat henkilöt ovat huomanneet. Tupakoinnin lopettaminen on suositeltavaa terveydellisistä syistä aina.

Sauno siis aina kuunnellen omaa kehoasi äläkä yritä olla löylykilpailuiden voittaja.. Seuraukset oli uutisissa löylyn MM-kilpailuista jo viime vuonna, eikä tuskalliset tulokset varmastikaan ole Minimalistisuus blogin lukijoilta unohtuneet.