Elämä

Keskity elämiseen. Älä välitä tavaroista tai sosiaalisen arvon nostamisesta. Elämästä nauttiminen on huomattavasti miellyttävämpää kuin seuraavan turhan tavaran hankkimisen miettiminen osamaksuilla.

Mitä elämään keskittyminen tarkoittaa?
Nauti ihmissuhteista joita sinulla on. Pyri myös rakentamaan toimivia ihmissuhteita mahdollisimman paljon itsellesi. Kaikkein suurin nautinto tulee ihmissuhteista etenkin kun niihin sisältyy rakkautta.

Nauti terveellisestä ruuasta, joka tuo itsellesi energiaa. Syö paljon hedelmiä, kasviksia sekä täysjyvätuotteita. Älä ahmi vaan syö rauhallisesti nauttien ruuan luonnollisesti herkullisesta mausta.

Kävele ulkona ja nauti maisemista. Pyöräile.. Talvisin voit yrittää mahdollisuuksien mukaan vaikkapa luistella tai hiihtää. Vietä aikaa luonnossa ja ole ulkona. Liiku ja pidä huolta kehostasi.. Se on kuitenkin ainoa paikka, jossa sinun on aivan pakko asua. Remonttien välttäminen kehosi suhteen onnistuu parhaiten syömällä terveellisesti ja kuntoilemalla kohtuudella.

Unohda turhanpäiväiset televisio-ohjelmat.. Tarvitsetko edes televisiota kotonasi? Minimalisti suosittelee jättämään televisioluvat maksamatta ja hankkiutumaan eroon televisiosta.. Kyseisellä päätöksellä et paljoakaan tule häviämään.. Päinvastoin.

Unohda myöskin turhat ostokset.. Tiedä mikä sinulle oman henkilökohtaisen nautinnon kannalta on välttämätöntä ja unohda muu kuluttaminen. Minimalistille riittää yksinkertainen asunto, terveellinen ruoka (joka koostuu lähinnä kasviksista, vihanneksista ja täysjyvätuotteista), sekä muutamat miellyttävät vaatteet.

Yritykset haluavat tietystikin markkinoida kaikkia turhia tuotteitaan.. Olemme kaikki joutuneet kokemaan agressiivisen puhelinmyyjän tyrkyttävän turhia tuotteitaan. Pikavippien mainoksilta ei voi välttyä missään (ei edes Minimalistisuus blogissa koska Google mainoksia on näkyvillä). Mainoksia näkyy kaikkialla eikä mainostulvalta voi mitenkään välttyä. Tehtävänäsi onkin minimoida mainosten vaikutus ja lähinnä keskittyä miten mainostajat pyrkivät saamaan meidät kuluttamaan ja kun meillä itsellä ei ole varaa niin ottamaan lainaa ja taas kuluttamaan.. Onhan tärkeää, että kulissit on samat kun naapureilla ja ympärillä olevilla.

Kun keskityt elämiseen niin huomaat selviäsi lähes kaikesta ilman kuluttamista. Miksi haluaisit katsoa turhia ohjelmia televisiosta, jos vaihtoehtona on viettää laatuaikaa viehättävän kumppanisi kanssa? Miksi menisit ostamaan lisää kenkiä kun sinulla on niitä jo riittävästi? Eikö parempaa ole laittaa kengät jalkaan ja nauttia virkistävästä kävelylenkistä?

Kun minimoit omat halusi niin et tarvitse juurikaan mitään... MUTTA saat silti elämästäsi enemmän nautintoa kuin aikaisemmin, jolloin keskityit kuluttamiseen.

Keskity tänään elämään ja mieti välttämättömyyksiä.. Onko sinulla lämmin asunto, jossa voit asua? Onko sinulla varaa ostaa puuroa, perunoita, täysjyväleipää sekä kasvisvihannessekoitus pakasteesta? Onko sinulla lämpimät vaatteet, jotta et joudu pakkasessa palelemaan kun haet ruokaasi? Jos sinulla on kyseiset asiat sekä terve keho.. Tarvitset enää viehättävän kumppanin sekä ystäviä.. Nyt sinulla on kaikki mitä elämältä tarvitsee pyytää.