Warren Buffet indeksirahastot

Warren Buffet on tunnettu kaikkien sijoittajien ja rahasta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Warren Buffet suosittelee lähes kaikkien (+99%) sijoittavan rahansa mahdollisimman hajautettuun indeksirahastoon minimikustannuksin ja lisäämään sijoituksia rahastoon säännöllisesti. Kuitenkin monille suomalaisille indeksirahastot ovat täysin vieras sijoitusinstrumentti ja indeksirahastoista tietoiset tekevät niihin sijoittamisen aivan liian monimutkaiseksi. Valitettavasti Suomessa ei ole houkuttavia yrityksiä, jotka tarjoavat hyviä indeksirahastoja vaikka yksi suomalainen yritys, joka alkaa S:llä ei ole kaikkein huonoin ratkaisu indeksirahastoihin sijoitettaessa.

Warren Buffet on myös tunnettu yksinkertaisen minimalistisen elämäntyylin kannattajana ja asuu edelleen Omahassa 31500$ ostamassaan asunnossa, johon sijoitti 50 vuotta sitten. Minimalistisuus blogin ruokavaliota Warren Buffet ei suosi vaan syö mieluummin hampurilaista, ranskiksia ja juo Coca-Colaa, josta hänen Berkshire Hathaway sijoitusyhtiö omistaa merkittävän osuuden.

Miksi Warren Buffet ei myöskään halua tuhlata rahojaan turhuuksiin kuten Minimalisti? "Suurimmat osat ostoksista ja luksushuveista tuo ainoastaan turhaa päänvaivaa"