Uskonnot ja pukeutuminen

Muslimimufti: Väärin pukeutuvilla naisilla vain puolikas aivoja


"GROZNYI. Tšetšenian hengellinen johtaja kehottaa naisia pukeutumaan entistä peittävämmin. Hänen mielestään naisten pitäisi verhoutua islamilaisella alueella niin, että vain kasvot ja kädet näkyvät.

"Naisten on ymmärrettävä vaatimuksemme. Emme pakota ketään, mutta kehotamme naisia pukeutumaan perinteiseen islamilaiseen tapaan", mufti Sultan Mirzajev sanoo.

Mirzajevin mukaan miehet ajattelevat väärin pukeutuvista naisista, että "näillä on vain puolikas aivoja". Sen sijaan miesten aivojen ja vaatteiden suhteesta hän ei sano mitään.

Mufti tuomitsee jyrkästi naisten lyhyet hameet ja hiusten näyttämisen ilman huivia.

Myös Venäjän ortodoksisen kirkon miehet ovat opastaneet naisia pukeutumisessa. Kirkon edustaja moitti viime kuussa naisia paljastavista asuista ja miehiä sortseista sekä verkkareista." lähde http://uutiset.msn.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Muslimimufti+V%C3%A4%C3%A4rin+pukeutuvilla+naisilla+vain+puolikas+aivoja/1135263525393

Eikö olekin upeaa nähdä miten muotiblogien lisäksi myös uskonnot ovat edelleen vahvasti esillä pukeutumisessa. Mistä johtuu, että naisia "tarvitsee" opastaa enemmän?