Vältä lihoaminen lomien aikana

Yritätpä laihduttaa tai yksinkertaisesti säilyttää nykyisen painosi lomat kuten joulu ovat haastavaa aikaa. Herkulliset, lihottavat ja houkuttavat ruuat pöydässä tuntuvat lähes vastustamattomilta.

Miten pysyä suunnitelmissasi ruuan suhteen lomien aikana?

1. Keskity ihmisiin, älä ruokaan. Muista, että juhlat ovat sosiaalisia tapahtumia, joiden tarkoituksena on viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa.

2. Tee satunnaiset juhlissa herkuttelut poikkeukseksi. Ajoittainen herkuttelu ei ole ongelma. Jos kuitenkin jatkat herkuttelua juhlien jälkeenkin olet ongelmissa. Älä anna muutamien juhlien aikana herkuttelujen vaikuttaa normaaliin ruokavalioosi.

3. Syö ennen juhliin menemistä. Syö Minimalistisuus blogin ohjeiden mukaisesti ennen juhliin lähtemistä. Kun et ole liian nälkäinen et herkuttele niin helposti erilaisissa juhlissa.

4. Valitse huolellisesti tarjolla olevista ruuista. Keskity aina kasviksiin, hedelmiin ja täysjyvätuotteisiin. Hyviä proteiinien lähteitä kuten lohta on hyvä myös harkita. Ole tarkkana suolaisten tarjoilujen sekä karkkien suhteen.

5. Syö hitaasti. Ihmisten kestää ymmärtää mahan olevan täysi noin kaksikymmentä minuuttia.

6. Vältä alkoholia. Mikään ei ole säälittävämpää kuin nolata itsensä turhan juopottelun takia. Ilmaiset juomat eivät ole syy juoda itseään humalaan. Muista myös juoda vettä alkoholia nautittaessa.

7. Liiku aktiivisesti lomiesi aikana. Kuntoile ja liiku.

8. Palkitse itseäsi. Keskity hauskoihin asioihin ja nauti lomastasi.