Elämäntapatyöttömyys

Elämäntapatyöttömyyttä yleisesti halveksitaan.

Mikä on Minimalistin asenne elämäntapatyöttömiä kohtaan?

Yleisesti elämäntapatyöttömiä pidetään yhteiskuntakelvottomina.

Mikäli työttömyys johtuu tietyistä syistä kuten sairaudesta.. Työttömyys yleensä hyväksytään. Sairaiden ihmisten kulut valtiolle eivät harmita veronmaksajia. Työttömyyteen löytyy perustelu "On mahdotonta työskennellä koska minulla on X sairaus."

Halveksintaa saavat työttömyytensä osalta henkilöt, jotka kykenisivät tekemään töitä. Totuushan on, että lähes jokainen suomalainen kykenee tekemään jotain työtä. Minimalisti kuitenkin arvostaa laiskuutta. Laiskuus ja rentoutuminen on tavoittelemisen arvoista. Nykyisin kuitenkin lähes kaikki arvostavat kiireellisyyttä ja kiireiset ihmiset kehuskelevat kuinka paljon heillä on tekemistä.

Miksi kerätä liikaa rahaa kun pieni asunto, terveellinen ruoka ja ihmissuhteet riittävät elämässä? Kun varallisuutesi mahdollistaa yksinkertaisen nautinnollisen elämäntyylin niin rahankerääminen on ajantuhlausta.

Makoile kotona, kävele, pyöräile, harrasta päivittäin seksiä, saa nautinnollisia orgasmeja, kokkaa terveellistä ruokaa, lue, vietä aikaa ystäviesi kanssa, kuntoile, harrasta sinua kiinnostavia lajeja, vietä aikaa perheesi kanssa, rentoudu...

Tärkein ihminen maailmassa itsellesi on sinä itse. Oma nautintosi on kaikkein tärkein elämäsi päämäärä. Jos nautit elämäntapatyöttömyydestä niin älä välitä muiden mielipiteistä. Suurin virhe elämässä on yrittää miellyttää ihmisiä, joiden mielipiteellä ei ole mitään merkitystä.

Tietysti ihmiset, jotka maksavat elämäntapatyöttömien kulut ovat raivoissaan. Elämäntapatyöttömän ei kuitenkaan tarvitse asiasta murehtia.

Tulee myös muistaa, että työttömyyden ollessa yleistä, ei runsaallakaan elämäntapatyöttömien joukolla ole kokonaisuuden kannalta mitään merkitystä. Työpaikkoja ei ole tarpeeksi edes aktiivisille etsijöille, joten muutamien henkilöiden lopettaessa kilpailun vapaista työpaikoista ei ole merkityksellistä laajemmassakaan mittakaavassa.

Minimalisti kuitenkin suosittelee nopean taloudellisen riippumattomuuden tavoittelemista eikä ikuista elämäntapatyöttömyyttä. Miten kyseisessä tavoitteessa onnistuu on opittavissa Minimalistisuus blogin aikaisemmista kirjoituksista.