Säästäminen 2011

Haluat säästää lisää rahaa vuotena 2011? Kanna mukanasi pientä vihkosta ja kynää.. Kirjaa kaikki menosi. Aseta itsellesi selkeä tavoite kuinka paljon säästät tuloistasi..

Kun saan palkan säästän automaattisesti 30% palkastani. Päätä oma prosenttisi etukäteen vuodelle 2011.. Minimalisti suosittelee 80% säästämistä tuloista, joka tarkoittaa taloudellista riippumattomuutta muutamassa vuodessa.

Muista pakollisten kulujen olevan.. Asuminen/Ruoka/Vaatteet..

Asumisen saa todella edullisesti tekemällä viisaita ratkaisuja ja valitsemalla pienen yksinkertaisen asunnon.

Terveellinen ruoka joka koostuu kasviksista, hedelmistä ja täysjyvätuotteista maksaa kuukaudessa 30-80 euroa.

Vaatteita on oltava mutta niiden menot pystytään välttämään monesti käyttämällä jo ostettuja vaatteita. Uusia vaatteita ostaessa heräteostokset on eliminoitava ja vaatteiden ostaminen on suunniteltava tarkasti.

Kun rahasi menevät asioihin, jotka ei ole pakollisia muistuta itseäsi.. Yli 80% maailman asukkaista elää alle 10 eurolla päivässä. Lue lisää Onko minimalistinen elämäntyyli säälittävää?

Muista huolehtia säästämistäsi rahoista.. 20 vuoden kuluttua 100 000 euroa on inflaation jälkeen enää arviolta noin 50 000 euroa. Tästä johtuen hidas säästäminen ei ole kannattavaa vaan säästä NYT niin paljon kuin ikinä pystyt. Tämän jälkeen keskity pääomasi säilyttämiseen muistaen kuitenkin, että kuoltuasi oman nautintosi kannalta on yhdentekevää vaikka sijoituksissasi olevat rahat poltettaisiin.