Yksi asia kerralla


Monilla on väärä käsitys, että tekemällä hieman tätä ja hieman tuota on tehokasta toimintaa. Minimalisti suosittelee keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Aloita sinulle tärkeimmästä asiasta ja pysy kyseisen tehtävän parissa niin kauan kunnes työ on valmis.

Keskittymällä yhteen asiaan kerrallaan on tehokasta mutta mikä on vielä tärkeämpää on mielenrauha. Koittamalla tehdä kaikki asiat heti menetät automaattisesti mielenrauhasi ja rentoutuneen olotilan.

Tekemällä monta asiaa kerralla nostat myös virheiden todennäköisyyttä. Tekemällä yhden asian alusta loppuun kerralla olet huolellisempi ja keskittyneempi. Sanoisin jopa, että nautit projekteistasi enemmän tekemällä ne huolella heti.

Keskittymällä projektiisi muista hengittää syvään ja keskittyä tekemisen mielekkyyteen. Minimalisti suosittelee myös listan tekemistä. Kirjoita päivän tärkeät tehtävät ylös (lista puhelimeen, tietokoneelle, paperille makusi mukaan) ja priorisoi lista tärkeyden ja kiireellisyyden mukaan. Aloita tärkeimmästä ja kiireellisimmästä tehtävästä välittömästi.

Kun aloitat tärkeimmästä ja kiireellisemmästä tehtävästä niin poista ympäriltäsi kaikki häiriötekijät niin hyvin kuin pystyt. Minimalisti sulkee tärkeiden tehtävien aikana puhelimen. Suljen myös tietokoneen, jotta en rupea lukemaan tarpeettomasti sähköposteja tärkeiden tehtävien aikana.