Minimalisti ja uskonto

Minimalistisuus blogin kirjoittaja on Apateismin kannattaja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että en aseta erityisiä perusteluita ateismilleni ja asenteeni jumalan tai jumalien olemassaoloa kohtaan on välinpitämätön. Ignotismin ajatus "Kysymys jumalan olemassaolosta on merkityksetön, koska sillä ei ole todennettavia eikä testattavia seurauksia." on varsin hyväksyttävä ajatuksena myöskin.

Kaikkien kirkollisveroa maksavien kannattaa lukea Raamatun ristiriidoista.

Psa. 145:9 "Herra on hyvä kaikille ja armahtaa kaikkia tekojansa."

Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."

Room. 15:3 "Rauhan Jumala olkoon kaikkien teidän kanssanne. Amen."

2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."

Kirkkoon voi liittyä klikkaamalla tästä

Kirkosta voi erota klikkaamalla tästä

Menemällä osoitteeseen, jossa on mahdollista erota kirkosta näkee myös vuosittaiset säästöt omilla tuloillasi. Tosin eroamisen seurauksena voi olla ikuiset helvetin roimuavat tulet kuoleman jälkeen.

30 000 euroa tienaava helsinkiläinen säästää vuodessa 251,1 euroa eroamalla kirkosta. Kyseinen summa sijoitettuna 5% tuotolla 42 vuoden aikana tekee hieman päälle 35 000 euroa.

Jos säästö kiinnostaa mutta pelkäät helvetin tulta niin Minimalisti suosittelee ahkerampaa rukoilua ja säännöllistä kirkossa käyntiä. Kirkossahan saa käydä vaikkei olisi veroja maksanutkaan ja fyysistä rangaistusta ei papeilta ole vielä artikkelin kirjoitus hetkellä ainakaan odotettavissa. Jos helvetin pelko on erittäin korkea niin silloin lienee parasta harkita nunnan tai munkin elämää.