Voiko Minimalistiksi oppia?

Haluatko oppia yksinkertaistamaan elämääsi? Koetko jatkuvan ostamisen ja tavaran hankkimisen turhaksi? Puratko stressiä shoppailemalla?

Lähes minkä tahansa taidon voi oppia ja minimalistiksi tuleminen on kuin mikä tahansa muukin taito kuten autolla ajaminen.

Autolla ajamisen varmasti oppii helpommin, jos on aina ollut kiinnostunut autoista. Kuitenkin ilman enempää kiinnostusta pienikin motivaatio ajokortin saamiseksi riittää.

Ympäristön vaikutus on myös suuri. Jos olet kasvanut kulutusmyönteisessä perheessä ja oppinut elämänlaadun olevan suoraan verrannollinen tavaroiden määrään minimalistiksi oppiminen on haastavampaa. Haastavuus ei kuitenkaan tee tavoitteesta mitenkään mahdotonta.

Jos olet pienestä pitäen leikkinyt yksinkertaisilla leluilla ja leikkinyt tavallisia leikkejä niin sinun on varmasti helppo omaksua minimalistinen elämäntyyli. Ymmärrys jo nuorena, että mainoksia näkyy jatkuvasti joka puolella eikä mainostulvalta pysty koskaan välttymään täysin auttaa myös kummasti. Innostus miten saada asioita halvalla tai ilmaiseksi kuten kirjastosta jo pienenä on monien minimalistien yhteinen ominaisuus.

Minimalistit ovat myös yleisesti ottaen hieman laiskoja. (Luit oikein) Miksi vaivautua tekemään tuhansia tunteja töitä, jotta voi saada hienon auton vain tehdäkseen naapurit kateellisiksi? Miksi vaivautua hankkimaan isoa taloa kun siitä tulee kuitenkin niin paljon lisää töitä ja vaivaa?

On paljon helpompaa omistaa vähemmän tavaraa ja elää yksinkertaisemmin. Monet minimalistit myös nauttivat vapaudesta ja matkustelevaan elämäntyyliin ei sovi valtavat tavaramäärät.

Jos haluat yksinkertaistaa elämääsi ja oppia minimalistiksi niin opit kyllä.