Voiko uskon asioista kiistellä?

Jumalan tai jumalien olemassa oloa tai olemattomuutta ei pystytä tieteellisesti todistamaan. Kysymys "Onko elämää kuoleman jälkeen?" on myöskin asia, johon on mahdotonta vastata tieteellisesti.

Tästä johtuen Apateisti, ei ota kantaa aiheeseen.

Koska mitään kantaa on mahdotonta perustella on erittäin hankalaa valita uskontoa.

Jos valitsee kristinuskon niin valitako evankelisluterilaisuus, ortodoksisuus, katolilaisuus, anglikaanisuus, baptismi, evankelisuus, fundamentalistinen kristinusko, idän assyrialainen kirkko, adventistilaisuus, anabaptisti, helluntalaisuus, metodistit, presbyteerismi, kalvinismi.

Entä mormooni, moonilaisuus, jehovan todistaja, branhamilaisuus, kristadelfialaiset, amstrongilaisuus, körttilöisyys?

Valitako sittenkin Islamin usko? Valitako Sunni, Shafi, Hanafi, Maliki, Hanbali, Alawites, Ismailis, Wahhabi, Sufismi, Ahmadiyya, Ibadhiyya?

Juutalaisuus?

Rastafarismi? Samaritanismi?

Buddhalaisuus? Theravada, Vajrayana vai Mahayana suuntaus?

Vai kuitenkin Hindulaisuus? Vedanta, Vaishavismi, Saivismi, Saktismi.....?

Kungfutselaisuus tai Taoismi? Zarathustralaisuus? Umbanda, Winti, Haitin Voodoo? Muinais Egyptin uskonnot? Muinais Kreikan uskonnot? Entä veden jumala Ahti ja Kalevala?

Vanhemmat Etelä-Amerikan uskonnot?

Matrix elokuva?

Falun Dafa?

Satanismi? Saatananpalvonta?

Wicca, Neo-druidismi? Skientologia

Spiritismi, Dev Samaj, Okkultismi, Tantra, Jooga tantra? Noituus?

Lentävän spagetti hirviön kirkko tunnettu myös pastafarianismina?

Paljon on valinnanvaraa jo tossa lyhyessä mainitsemassani listassa. Valitettavasti on hankalaa valita onko evankelilaisluterilainen tai sitten pastafarianismin kannattaja. Asiasta tekee vielä hankalamman, jos päättää tukea uskontoa rahallisesti kovalla työllä tehdyillä rahoilla.

Onneksi meillä on oikeus valita. Yllättävää kyllä suurin osa ihmisistä valitsee juuri sen uskonnon, jonka ympärille on syntynyt? Mitenköhän näin hassusti on voinutkaan käydä? Haitilaiset uskovat usein voodoo uskontoon, intialaiset hindulaisuuteen, irakilaiset islamiin kun taas suomalaiset yllättäen luottavat juuri evankelis-luterilaiseen kirkkoon, jota iloisesti tukevat taloudellisesti. Miksiköhän pastafarianismin kannatus on niin matala?