Tupakoinnin lopettaminen


Lopeta tupakointi. Minimalisti on polttanut tupakkaa viimeksi useita vuosia sitten ja tietää kokemuksesta miten tupakoinnin pystyy lopettamaan. Takana on paljon epäonnistumisia mutta toivottu täysi savuttomuus saavutettiin lopulta. Alla minimalistin 8 vinkkiä miten lopettaa tupakointi.

1. Tee 100% päätös tupakoinnin lopettamisesta. Kerro kaikille, että et polta tupakkaa, kirjoita paperille "Olen savuton". Pidä kaikkialla esillä savuttomuutesi. Tee itsellesi ja muille selväksi, että paluuta tupakoinnin pariin ei ole.

2. Tee suunnitelma. Mitä teet kun tupakoinnin himo yllättää? Mitä teet kun ystäväsi tarjoavat sinulle tupakkaa? Mitä teet kun haistat tupakan lemun julkisilla paikoilla? Mitä teet kun vanhat tupakoivat ystäväsi ihmettelevät, mikset enää tupakoi? Miten palkitset itseäsi savuttomuudestasi? Valmistele huolella!

3. Kirjoita ylös kaikki syyt miksi lopetat tupakoinnin. Tupakan himo tulee yllättämään sinut jatkuvasti, joten sinun pitää olla täysin tietoinen kaikista syistä miksi lopetat polttamisen. Mieti terveyttäsi, rahaa, perhettäsi, ulkonäköäsi, ihoasi, ympärillä oleviasi jne. Muistuta itseäsi lopettamisen syistä jatkuvasti.

4. Käytä pikavahvistuksia.Minä Maija Mallikas (lisää oma koko nimesi) olen savuton. Minä Maija Mallikas olen savuton. Minä Maija Mallikas pystyn helposti elämään savuttomana. Hoe itsellesi jatkuvasti pikavahvistuksia savuttomuudestasi ja opettele uusi ajattelumalli toiston kautta.

5. Kun lopetat niin yhtäkään imaisua ei sallita. Yrität jatkuvasti perustella itsellesi miksei kännissä polttaminen haittaa tai miksi yksi henkäsy ei haittaa. SE HAITTAA! Yksi imaisu pilaa prosessin. Pidä nikotiini pois kehostasi ja kun lopetat niin se on 100% päätös.

6. Syvä hengitä. Kun himoitset tupakkaa niin hengitä syvään 20 kertaa. Juo välittömästi vettä ja syö purkkaa. Älä osta nikotiinipurkkaa vaan normaalia. Mieti lopettamista "tupakka kerrallaan". Nyt en polta, Nyt en polta, Hillitsen itseni helposti tupakan himolta!

7. Kuntoile. Kun lopetat tupakoinnin niin aloita kävelemään ja pyöräilemään säännöllisesti. Pidä kehosi liikkeessa ja paranna terveyttäsi samalla kun helpotat tupakoinnin lopettamista.

8. Ole sinnikäs alussa!Hankalinta lopettamisessa on muutamat ensimmäiset päivät kun nikotiini poistuu kehostasi. Ole sinnikäs ensimmäisinä päivinä!! Sinnittelyä vaatii myös ensimmäinen viikko mutta pystyt siihen. Seuraava viikko on jo helpompaa ja vaatii lähinnä mielenlujuutta. Muutaman viikon kuluttua himoitsen jatkuvasti vähemmän ja vähemmän tupakkaa. Lopulta et edes ajattele tupakointia. Myöhemminkin sinulle voi tulla satunnaisia haluja, jopa vuosien jälkeen mutta niiden kontrolloiminen ei vaadi mielenlujuutta.

Pystyt lopettamaan tupakoinnin helposti! Onnea matkaan kohti savutonta ja terveellistä tulevaisuutta.