Enemmän iloa, vähemmän tavaraa

Minimalisti uskoo, että vähemmän tavaraa johtaa onnellisempaan elämään. Suuri tyytymättömyyden tunne ihmisillä johtuu jatkuvasta vertailusta muiden ihmisten omistuksiin ja kokemuksiin. Muilla on aina jotain enemmän mitä meillä ei ole. Aina on olemassa ihmisiä, joilla on asiat paremmin kuin meillä. Aina on olemassa maisema, joka on vielä parempi kuin näkemäsi maisema. Aina on olemassa tyylikkäämpi ihminen kuin sinä olet. Rikkaampi, kauniimpi, uudemman auton omistaja.. Ja lista jatkuu loputtomiin. Keräämällä lisää tavaraa ei ole ratkaisu koska mikään ei riitä kulutusmyönteiselle ihmiselle.

Tehtävänäsi on ymmärtää selkeästi omat tarpeesi ja pysyä niissä. Tulet huomaamaan, että muut ihmiset ovat hetken kuluttua sinulle kateellisia koska olet löytänyt aidon tyytyväisyyden vähemmästä tavaramäärästä. Olet saavuttanut onnellisen ja rauhallisen mielentilan koska ymmärrät mitkä asiat ovat sinulle välttämättömiä.

Minimoimalla kaiken turhan tavaran elämästä saat vapauden. Miksi pitää turhia vaatteita kaapissa, jos ei niitä koskaan käytä? Miksi pitää varastot täynnä tavaraa, joita ei käytä? On helpottavaa luopua turhasta tavarasta ja oppia nauttimaan siitä.

Saat lisää aikaa itsellesi ja mielenrauhaa. Tärkeintä on, että haluat päästä sekamelskasta eroon ja luoda järjestystä. Ymmärtää, että nautintosi kasvaa kun turhat asiat karsiutuu elämästäsi. Päätä heti, että alat poistamaan turhuuksia elämästäsi.