Onko Minimalistinen elämäntyyli säälittävää?

Minimalisti on saanut joitakin negatiivisia kommentteja. Kyseisissä kommenteissa on lähinnä kirjoitettu yksinkertaisen elämän kannattamisen olevan säälittävää. Ilman jatkuvaa kuluttamista kuulemma elämästä ei saa juurikaan mitään irti.

Joka kolmas sekunti arviolta alle 5v lapsi kuolee, joka olisi selvinnyt elossa Suomessa. Yli 80% maailman väestöstä elää alle 10 eurolla päivässä. Lähes miljardi ihmistä ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Maailmassa on yli kaksi miljardia lasta (2 000 000 000), joista noin miljardi (1 000 000 000) elää köyhyydessä. Arviolta noin puolet maailman ihmisistä asuu kaupungeissa, joista 75% asuu slummeissa.

Minimalisti siis arvostaa turvallista asuinpaikkaa ja terveellistä ruokaa. Säälittävänä minimalistista elämäntyyliä elävä ihminen pitää lähinnä jatkuvien uusien autojen ostamista, joiden tavoitteena on pönkittää omaa itsetuntoa. Liian isojen talojen ostamiset, kalliit kokoelmat merkkivaatteita ja kalliit korut lähinnä säälittää. Kuka tarvitsee niitä?

Suurin nautinto on tuskan puuttuminen elämästä ja hyvät ihmiset ympärillä. Käveleminen ja pyöräileminen on hyvästä ja julkisten kulkuneuvojen käyttämisessä ei ole mitään pahaa.

Yllättävän harvat kuitenkin näyttävät kannattavan yksinkertaista elämää. Nuorten miesten tuntuu olevan pakollista saada uusi bemari, jotta saadaan pönkitettyä itsentuntoa. Samat miehet vanhempina vaihtavat merkin Mercedes Benziin ja osat leveilevät Porschella. Terveydestään huolehtiva suomalainen nainen näyttää viehättävälle ilman suuria vaatekokoelmia.

Mieti omia arvojasi ja tarkkaile kulutustasi.