Ei velkaa


Minimalisti välttää velkaa viimeiseen asti. Osat suosittelevat Velkavivun käyttöä sijoituksissa mutta kaikkea ei voi mitata tuotossa. Hyvän tuoton edellytys ei ole velkavivun käyttö ja velattomuuden tuoma mielenrauha on huomattavasti tärkeämpää kuin jatkuva paremman tuoton metsästys.

Mitkä asiat tekevät minimalistin mielestä velasta ongelmallisen? Murehdit jatkuvasti siitä, että velat on maksettava nyt tai mietit miten maksat seuraavat velkasi. Velassa oleminen estää sinua ja perhettäsi saavuttamasta todellista turvallisuuden tunnetta. Lupaa itsellesi, että pysyt lainanottamisesta erossa. Vähennä halujasi ja elä elämäntyyliä, johon sinulla on oikeasti varaa. Kirjaa menosi ja analysoi kulutustasi ja toimi järkevästi, jos näet johonkin osa-alueeseen menevän liikaa rahaa.

Välttämättömiä kulujahan ovat (1. Asuminen 2. Ruoka 3. Vaatteet) kuinka paljon mihinkin kategoriaan käytät on pitkälti oma valintasi.

Minimalisti pitää itsellään myös riittävän suuren hätävaraston. Hätävarasto ei tuo rahoille parasta tuottoa mutta mielenrauha on aina tärkeämpää kuin maksimaalisen tuoton hankkiminen. Kun sinulla on riittävän suuri hätävarasto esimerkiksi puolen vuoden kulut lyhytaikaisella korkotilillä vapauden tunne on sanoin kuvaamattoman nautinnollinen.

Tee tänään jo viisaas päätös ja ota suunta velatonta vapaata tulevaisuutta kohti.