Optimaalinen terveys

Ensimmäinen sääntö optimaaliseen terveyteen on syödä oikeita ruokia sopivissa määrissä. Syömällä järkevästi minimalisti pystyy nostamaan elinikäänsä ja mikä tärkeintä eliniän laatua.

Minimalisti suosittelee ruokavaliota, johon kuuluu runsaasti normaalista ruokavaliosta saatuja proteiineja, hedelmiä, kasviksia ja täysjyvätuotteita. Valitse mieluisimmat tuotteet neljästä minimalistin mainitsemasta kategoriasta ja pysyt helposti oikeissa ruokavalinnoissa.

Mitkä tuotteet minimalistin mielestä aiheuttaa eniten ongelmia? Huonot hiilihydraatit ja liika rasva. Suomalaisille miehille, jotka syövät liikaa huonoja hiilihydraatteja rasvan kera tulee valtava maha, jota kutsutaan monesti "kaljamahaksi". Naisille huonot hiilihydraatit rasvan kera aiheuttavat selluliittia. Artikkelissa Vähennä ekologista jalanjälkeäsi kohdassa "Syö vähemmän" kerrotaan UKK-Instituutin arviot tämän hetkisestä suomalaisten lihavuustilanteesta. Suurin syy huolestuttavaan tilanteeseen ei ole liikunnan puute vaan liiat rasvat ja hiilihydraatit ja liian vähän hyviä proteiineja, hedelmiä, kasviksia ja täysjyvätuotteita.

Minimalistin mielestä optimaaliseen terveyttä tavoitellessa tulee pyrkiä eliminoimaan sokeri, suola, rasva ja huonot hiilihydraatit.

Minimalistin mielestä optimaalinen terveys lähtee ensisijaisesti ruokavaliosta. Dieettejä ei tule harjoittaa vaan opetella säännöllisesti syömään oikein. Uuden tavan oppiminen vaatii säännöllistä toimimista noin kolmen viikon ajan. Minimalistin kuntoiluksi riittää päivittäiset kävelyt, pyöräileminen ja omalla kehonpainolla tehtävät harjoitukset.

Kun aloitat soveltamaan minimalistin neuvoja optimaalista terveyttä kohti niin kirjaa kaikki mitä syöt. Tarkkaile tulevatko ruokasi oikeista lähteistä vai pääosin rasvasta, sokerista ja valmisruuista.