Onko halveksiminen jarkevaa?

Ainoa jarkeva syy olla elossa on nautinto.. Jos elamassa ei ole nautintoa on taysin yhdentekevaa olla elossa.. Miksi? Kuolet kuitenkin, joten itsensa aiheeton kiusaaminen ei kannata.

Monet nautintoa hakevat ihmiset halveksivat muita ihmisia "tarpeellisesti" tai "tarpeettomasti".. Kannattaako halveksiminen? Minimalisti pitaa halveksimista surkeana ajatuksena.

Ihmisten huijaaminen tai halveksiminen on aina surkea ajatus. Minimalisti suosittelee hillitsemaan vihamieliset tunteet koska et ikina voi tietaa varmasti miten muut ihmiset vastaavat sinun vihamielisyyteesi tai halveksuntaan.

Kuoleman jalkeen et joudu karsimaan rangaistuksista vaikka olisit kuinka ylimielinen tai halveksiva muita kohtaan.. Et myoskaan saa palkkioita kuoleman jalkeen vaikka olisit ollut erittain ystavallinen ja kiltti..

Halveksimisen eliminoiminen perustuu ainoastaan siihen, etta on ainoastaan holmoa tehda asioita, jotka aiheuttavat itsellesi mahdollisesti harmia.

Omaa mielenrauhaa ei kannata ikina uhrata koska yksinkertainen minimalistinen elamantyyli ei salli minkaanlaista aiheetonta murehtimista.