Ylipaino

UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankarin mukaan työikäisistä suomalaisista miehistä jo 60 prosenttia on ylipainoisia ja naisista lähes 40 prosenttia. Mistä ylipaino johtuu?

1. Liian paljon kaloreita. Suomalaiset saavat liian paljon ravinnostaan kaloreita rasvoista ja öljyistä. Syömäsi rasvat tulevat näkymään kehossasi.

2. Liian vähän laadukkaita hiilihydraatteja. Väärä käsitys hiilihydraattejen pahuudesta ja siitä, että hiilihydraatit tekevät tanakaksi. Täysjyvätuotteiden hiilihydraatit ovat loistava keino hillitä nälkä. Rasva, joka sisältää 9 kaloria grammaa kohden ei hilitse nälkää tehokkaasti. (Hiilihydraatit sisältää 4 kaloria grammaa kohden).

3. Liian vähän kuntoilua. Kuntoiluksi riittää jopa päivittäiset kävelyt.

Syö enemmän hiilihydraatteja äläkä laske aiheetta kaloreita. Kun syöt mahasi täyteen täysjyvätuotteilla, kasviksilla ja hedelmillä vältyt kiusaukselta syödä epäterveellisiä "herkkuja".. Jos haluat vähentää painoasi todella nopeasti on suositeltavaa syödä enemmän kasviksia ja hedelmiä kuin leipää, tummaa riisiä ja puuroa. Syö paljon ja muista kuntoilla päivittäin.