Hyväksy itsesi

Oletko huomannut, että ihmisillä on taipumus syyttää muita omista epäonnistumista ja huonosta elämästä? Onko kuitenkin mahdollista, että olet itse vastuussa omista epäonnistumisista ja siitä millaisessa tilanteessa olet tällä hetkellä?

Minimalistin mielestä menestyvien ihmisten on tärkeää hyväksyä ja ymmärtää omat virheensä ilman muiden syyllistämistä.

Mistä johtuu, että on helppoa nähdä muiden virheet mutta olla täysin sokea omia virheitä kohtaan?

Omien virheiden piilottelu itseltään tulee lopettaa heti. Tyhmä ihminen, joka tiedostaa tyhmyytensä on viisaampi kuin tyhmä ihminen, joka vajaaälyisyyttään ei tiedosta.

Minimalistin mielestä nautinnollisen elämän edellytys on stressin minimointi. On tärkeää, ettet anna muiden ihmisten aiheetta häiritä omaa mielenrauhaasi.

Yksi toimiva tapa saada aiheetonta stressiä pois elämästä on lopettaa vertailua muihin ihmisiin. Jos et vertaile itseäsi muihin niin sinulla ei ole mitään mistä murehtia. Unohda leveily.. Onko mielenrauha tärkeämpää kuin jatkuva muiden ihmisten arvostuksen hakeminen tavaroilla?

Hankkiudu eroon ihmisistä, jotka haittaavat mielenrauhaasi. Oma nautintosi on tärkeintä, joten älä pilaa sitä viettämällä aikaa valittavien kanojen seurassa. Ympärillä olevien ihmisten asenne vaikuttaa omaasi ja oikeasta asenteesta lähtee menestykseen johtavat teot.

Loppuun ajatuksia ja opetus kengistä

"Siis Minimalisti mä ihan oikeesti haluun ja tarviin uudet Louis Vuitton kengät ku ne on ihan sairaan siistit ja tolleen.. Ne on sellaset Jane High Boot in Lambskin eikä ne maksa ku 1260$.. Sähän aina puhut et välttämät asiat on asuminen, ruoka ja vaatteet.. Ja noi Louis Vuitton kengät on mulle siis tosi tärkeet."

Minimalisti: "Monet kuitenkin on ostanut Vintage henkiset saappaat netistä ruskeana 29 euroon.. Monet kirpparilta halvemmalla.. Monet kävelevät euron sandaaleilla.. Monilla ei ole euroa ostaa sandaaleja.. Monilla ei ole jalkoja, joihin laittaa sandaaleita.."