Raha ja motivaatio


Raha ei ole kaikkein tärkein asia elämässä mutta lähes yhtä tarkeä kuin happi. Helpoin tapa saada asioita on yksinkertaisesti riittävän paljon rahaa, jotta pystyt ostamaan haluamasi asiat. Tästä johtuen ihmisillä on suuri halu saada paljon rahaa. Haluammeko kuitenkaan itseasiassa rahaa? Minimalistin mielestä haluamme rahaa ainoastaan, jotta voimme tyydyttää omat halumme. Tiedostamalla mistä omat halut oikeasti syntyvät pystyy helposti oivaltamaan, että rahan tarve ei olekaan järjettömän suuri.

Minimalistin mielestä tärkein rahan ominaisuus on vapauden saavuttaminen. Rahalla pystytään saamaan vapaus velvoitteista. Minimalisti näkee rahan tuovan elämään turvallisuutta ja vapautta murheista. Rahan tuoma mielenrauha on kaikkein tärkeintä.

Mieti itsellesi tärkeitä asioita elämässä hetki... Todennäköisesti kaikkein nautinnollisemmat asiat mitkä ovat mielessäsi ovat täysin ilmaisia.

Monet kuitenkin jatkavat tienaamista vaikka heidän varallisuutensa kattavatkin kaikki perustarpeet. Minimalistin mielestä tämä on erittäin suuri virhe. Turha rahankerääminen johtuu yleensä halusta ostaa turhia luksustuotteita, joka monesti johtuu taas huonosta itsetunnosta. Liiallinen rahanhimo johtaa ihmissuhteiden laiminlyömiseen ja nautinnolliset ihmissuhteet ovat Minimalistin mielestä kaikkein tärkein asia elämässä. Jos raha menee ihmissuhteiden edelle niin silloin asioiden tärkeysjärjestys ei ole kohdallaan.