Kova työskentely hyvä idea?


Yleisesti kovaa työtä pidetään erittäin tärkeänä ja ahkeraa työskentelyä pidetään hyvänä ideana. Minimalisti on eri mieltä. Stressin aiheuttama sydänkohtaus tai aikainen kuolema pitäisi olla päämääränä, jolloin kova työskentely olisi hyvä idea.

Ahkerien työskentelijöiden kannattaa lukea teksti Oletko orja.

Ihmeellistä on myös ajattelu, jossa päätetään tehdä töitä 65 vuotiaaksi säästeliäästi, jotta voidaan jättää paljon perintöä tai nauttia viimeisistä 15 vuodesta hieman paremmin (Jos ei ole kuoltu liiallisen työn aiheuttamasta stressistä). Tehdään ahkerasti töitä, jotta vanhana voidaan nauttia rahoista.

Suurin osa ahkerista säästäjistä eivät kuitenkaan käytä 65 vuotiaana edes koko eläkettään saati vähennä pääomaa säästöistään. Rahathan tulee hautaan mukaan?
Perintöäkään ei kannata jättää silloin kun on vielä elossa. Mikä sen mukavampaa kuin paljon käyttämätöntä rahaa tilillä, jonka eteen on tehnyt turhaan töitä?

Mikä sen mukavempaa kuin herätä väsyneenä lähes jokaisena aamuna odottaessa ruuhkassa matkustelua ja seuraavaa tylsää 8 tuntista työpäivää, jotta voi kerätä lisää rahaa, jota ei tarvitse.

Mikä sen mukavempaa kuin tehdä ärsyttävää työtä, jotta firma menestyy paremmin ainoastaan kun itse jahtaat uusia autoja ja merkkivaatteita?