Enemmän iloa kun on enemmän?

Kun sinä saat enemmän kuin muut.. Olet iloinen. "Minullapa on sitä sun tätä.. Sinulla ei olekaan.. :) :) Olen niin iloinen ja onnellinen!"

Saat palkankorotuksen ja olet äärimmäisen iloinen.. Kaikki muutkin saavat palkankorotuksen.. Et olekaan iloinen.. Muut saavat palkankorotuksen mutta sinä et.. Olet äärimmäisen vihainen ja surullinen. 

Suomessa ei ole köyhyyttä. Kun verrataan asioita todelliseen köyhyyteen, jota nähdään köyhissä kehitysmaissa voidaan Suomen n. 15% suhteellisen köyhyyden joukkoon kuuluvan todeta olevan äärimmäisen rikkaita. 

Suhteellinen köyhyys on naurettava käsite koska Suomessakin suhteellinen köyhyys on noussut vaikka perustarpeet on tyydytettyjä.. Köyhyys on yksinkertaisesti sitä, että ei saa perustarpeita itselleen.

Mitä perustarpeisiin kuuluu? 

Perustarpeisiin kuuluu erittäin vaatimaton pieni yksiö 15m2 riittää mainiosti, edullinen ruoka n. 50€ kuukaudessa, ilmastoon sopivat muutamat vaatteet. Suomessa elämäntapatyötönkin on taloudellisesti niin menestynyt, että pystyy säästämään tuloistaan huolellisilla valinnoilla.

Jos perustarpeesi on tyydytettyjä ja kaikkien muiden tulot nousee.. Se ei tee sinusta köyhää!

Kulutusmyönteisten ihmisten idioottimaiseen ajatteluun kuuluu turha vertailu. Jos sinulla on kaikki tarpeellinen ja muut hankkivat erilaisia luksustuotteita.. Ei tämän tulisi vaikuttaa omaan elämääsi mitenkään.. Määrittele mikä sinulle on tarpeeksi ja pysy siinä.

Vertailu on parhaita tapoja pilata nautinto. Tästä johtuen minimalistista elämäntyyliä suosivan pitää olla äärimmäisen huolellinen ja eliminoida kaikki vertailua ja omaksua välinpitämättömyys turhuuksia kohtaan.

Jos haluat pilata toisen nautinnon niin se onnistuu myöskin parhaiten vertailemalla.. Naapurisi osti uuden Mersun 70 000€:lla? Vertaa kuinka onneton kyseinen malli on Lamborghini Reventoniin, Ascari A10, Rolls Royceen, Bugatti Veyroniin, Ferrariin.. verrattuna.

"Ystäväsi" näyttää valokuvia ulkomaan matkalta? Vertaa kuvia johonkin kalliimpaan matkakohteeseen, jossa jokin muu leveilijä on ollut. Naapurisi leveilee ostamillaan merkkivaatteilla.. Taaskin verrataan johonkin muuhun.. Joku leveilee omaisuudellaan.. Ja taas vertaamaan.. Joku leveilee voimakkuudellaan.. Ja taas vertaillaan... Joku leveilee veneillään.. Taas verrataan.. Kesämökillään.. Koulumenestyksellään.. Lapsien menestyksellä.. Lista jatkuu ja jatkuu.. Kulutusmyönteinen ihminen masentuu heti kun hänelle tuo esille, että hänen leveilynsä ei ole mitään verrattuna johonkin toiseen.

Minimalistista elämäntyyliä suosivaa taas ei pysty mitenkään masentamaan koska hän on asettanut itsellensä tärkeät asiat. "Ihminen, jolle tarpeeksi on liian vähän ei saa koskaan tarpeeksi."

Taloudellinen turvallisuus on hyvä olla.. Vähintään muutamien vuosien säästöt, jotta on olemassa mielenrauha. Ikuisessa varallisuuden nostamisessa kuolemaan asti ei kuitenkaan ole mitään järkeä minimalistista elämäntyyliä suosivan näkökulmasta.

Varallisuuden jatkuvan nostamisen ainoa syy on leveily, rohkeuden puute tai oman elämään tarkoituksen haku.. Järkevä ihminen lopettaa oravanpyörässä olemisen viimeistään kun hänen passiiviset tulot ylittävät menot. Minimalistista elämäntyyliä suosiva selviää helposti alle 10 000 eurolla vuodessa.

Oletko huomannut, että monesti varakkuuttaan jatkuvasti nostavat ihmiset käyttäytyvät vihaisesti, hermostuneisesti, itsepäisesti, kateellisesti, halveksivasti, piittaamattomasti, turhautuneesti, jäykästi, arvostelevasti...?

Minimalistin joululahja vielä loppuun.. Eroa kirkosta. Suositeltavaa on antaa myös kirkosta eroamisen suositus ystävillesi minimalistisena joululahjana ja informoida, että 30 000 euroa tienaava helsinkiläinen säästää vuodessa 251,1 euroa eroamalla kirkosta. Kyseinen summa sijoitettuna 5% tuotolla 42 vuoden aikana tekee hieman päälle 35 000 euroa.

Hyvää joulua,

Minimalisti