Miksi Minimalisti ei syö ravintoloissa?

Yksinkertaista elämää suosivien ihmisten yleinen syy vihata ravintoloita on liian kallis hinta. Jouluna "hienon" lounaan syöminen Eteläesplanadilla vaikkapa Ravintola Savoyssa kustantaa 94 euroa.. Lähdevesi 0.5 litraa hintana 5,1€.. Kahvi tai tee 5.3€! :-) Reilulla satasella selviät kohtuullisesti. Kyllähän nyt lasillisesta vettä on järkevää maksaa ravintolassa 5.1€? Kupillinen kahvia ja teetä vaivaiseen 10.6€ hintaan.. Miksei?

Minimalisti pystyy syömään sadalla eurolla huolellisella suunnittelulla jopa 3 kuukautta terveellisesti! Toisaalta Ravintola Savoy lupaa, että jokainen päivä on juhlaa.. Minimalisti ymmärtää kuitenkin pienet arjen hetket, joista syntyy nautinto täysin erilaisina kuin kulutusmyönteisille ihmisille markkinoidut ravintolat antavat ymmärtää.

Minimalisti käyttää erilaisia yrttejä ja mausteita.. Sekä toteuttaa omat toiveensa ruokavalion suhteen kuten Savoy lupaa... Tosin ainoastaan eurolla tai parilla päivää kohden. 

Oikea tunnelma nautinnolliseen ruokailuun luodaan minimalistisella sisustuksella ja kiireettömyydellä.. 

Minimalisti asuu aina pienissä asunnoissa alle 25 neliötä ja erillistä keittiötä ei ole. Pelkästään sänky ja ruokailuun tarvittava taitettava pieni, edullinen mutta tyylikäs pöytä. Ruokailun jälkeen pöytä menee kätevästi sängyn alle, jossa säilytetään myös muutkin tarpeelliset ja muutamat "välttämättömät" tavarat. 

Minimalistinen sisustus poistaa kaikki tarpeettomat asiat asunnosta.

Takaisin ravintoloihin...

Ravintoloissa on myös aina liian paljon erilaisia vaihtoehtoja ruokailuun.. On rasittavaa miettiä "optimaalista vaihtoehtoa" liian monesta listalla olevasta vaihtoehdosta. 

Myöskin kulutusmyönteisille suunnatuissa ravintoloissa joutuu murehtimaan ylihinnoitellun ruuan lisäksi "oikeasta pukeutumisesta" ja "oikeasta tavasta ruokailla".

Tekemällä ruokasi kotona ja välttämällä ravintoloita kokkaaminen on yksinkertaista.. Valitset haluamasi raaka-aineet ja teet mitä itse haluat.. Sinä tiedät itse mikä on itseäsi eniten miellyttävä tapa syödä. Tiedät täsmälleen miten ruoka on tehty.. Tiedät täsmälleen, että olet valmistanut ruokasi omien vaatimuksiesi mukaisesti.

Ei ravintoloita.