Kulutusmyönteisyyden typeryys

Onko sinulle opetettu, että elämä on kärsimystä ja ikuista työntekoa? Oletko kuullut, että elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista? Monet kristilliset suomalaiset uskovatkin elämän olevan ainoastaan jatkuvaa työntekoa ja kärsimystä. Tärkeintä on huolehtia siitä, että pääsee Taivaaseen ja välttää Helvetin tulen, jossa Saatana pitää valtaa.

Minimalisti nauraa kyseisille ajatuksille. Työnteko on lähes poikkeuksetta erittäin epämiellyttävää ja masentavaa. Töihin on pakko lähteä kärsimään ja murehtia jatkuvasta kiireestä.. Ja miksi? Koska meille markkinoidaan täysin turhia tuotteita, joiden eteen on pakko tehdä kovasti töitä. Kuka oikeasti tarvitsee aina isomman talon, hienomman auton, kalliimman kellon, lisää merkkivaatteita, lisää koruja...?

Minimalistista elämäntyyliä suosiva ihminen käyttää rahaa ainoastaan perustarpeisiin (yksinkertainen pieni asunto, ruoka, muutamat vaatteet).

Suomalaiset kulutusmyönteiset ihmiset ovat niin hölmöjä, että he ovat valmiita tuhlaamaan elämästään 50 vuotta tai enemmänkin työnteon parissa saadakseen mainostajien markkinoimat tuotteet itselleen.

Kuten muistamme.. Ihminen jolle tarpeeksi on liian vähän ei saa koskaan tarpeeksi.

Tästä johtuen kulutusmyönteinen ihminen jatkaa töitä hautaansa asti jahdatessaan lisää leluja.. Minun on saatava hienompi mökki kuin naapurillamme Pertillä! Minun on saatava kalliimpi kello kuin Reiskalla! Minun on ostettava osamaksulla parempi auto kuin työpaikkamme ylipainoisella silikonirintaisella Botoxia käyttävällä Mirjalla!

Kulutusmyönteisen ihmisen on myös tehtävä töitä pelkästään sen takia, etteivät vaan muut leluja keräävät ihmiset ympärillä paheksuisi heitä.. Töitä on tehtävä pelkästään sen takia, että töitä tehdään.. Voiko enää tyhmempää ajattelumallia olla?

Ota rennosti ja käytä rahasi perustarpeisiin säästäen 80% palkastasi, jos joudut vielä kärsimään työelämästä. Yli 80% säästöprosentilla pääset eroon työelämästä muutamassa vuodessa.

Elämäntapatyöttömyys on tosin mahdollista Suomessa ilman säästöjäkin.