Kristinusko ja työriippuvuus

1500-luvun protestanttisen kristinuskon huonot vaikutukset näkyvät edelleen ihmisten työriippuvuutena sekä tarpeettomana tuhlauksena. "Uskonpuhdistuksen" seurauksena protestanttiset uskonnot kuten luterilaisuus saivat hölmön idean, että työ itsessään on järkevää ja kova työskentely takaa Raamatun satujen lupaamaan taivaaseen.

Protestanttinen kristinusko on omaksunut ajatuksen "Saatana löytää pahaa tekemistä ihmiselle, joka ei tee jatkuvasti töitä." "Jumala teki töitä maanantaista lauantaihin ja lepäsi ainoastaan sunnuntaisin.. Niin tulee sinunkin tehdä tai Saatana ottaa sinusta otteensa ja kiduttaa sinua helvetin ikuisessa tulessa."

Tyhmä ihminen uskoo ja tekee kaiken mitä hänelle kerrotaan.. Opiskele, käy armeija, ota yksi ruma seksuaalisesti tylsistyttävä kumppani, tee itsestäsi velkojen orja vähintään 30 vuodeksi, syö itsesi rumaksi ja lihavaksi, tee muutama vahinkolapsi, käytä kaikki palkkasi seuraavien 50 vuoden aikana ja odota pientä eläkettä, vietä tylsä sairas vanhuus odotellen kuolemaasi, kärsi pelkästään kärsimisen takia koska eihän elämä voi olla pelkillä ruusuilla tanssimista.

Tyhmä ihminen tekee vapaaehtoisesti itsestään palkkaorjan ja on riippuvainen työnantajan maksamasta palkasta. Tästä orjuudesta on helppo päästä eroon kun lopettaa vajaaälyisen käytöksen ja järjestää itselleen tilanteen, jossa säästää tuloistaan vähintään 80%. Tämä edellyttää minimalistista elämäntyyliä tai korkeita tuloja.

Monet suomalaiset ovat jo hylänneet Raamatun valheet eivätkä enää pysty ottamaan Raamatun satuja vakavissaan.. Kuitenkin kristinuskon perinteet vaikuttavat edelleen työriippuvaisuuteen sekä tarpeettomaan työntekoon.

Mikä on Minimalistin mielestä riittävä määrä työtä?

Jokainen ihminen käyttää elämänsä aikana tuotteita, jotka vaativat työtä. Näitä tuotteita minimalistista elämäntyyliä kannattavalle on yksinkertainen asunto, vaatteet ja ruoka. Työtä on tehtävä riittävästi, jotta kyseiset perustarpeet saadaan mutta ei yhtään enempää.