Perfektionismi perfektionisti

Minimalisti on perfektionisti ja on aina uskonut, että elämässä tulee pyrkiä optimaalisiin tuloksiin. Optimaalisilla tuloksilla tarkoitetaan mahdollisimman suurta henkilökohtaista nautintoa ja onnistumista tärkeissä tavoitteissa. Ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa omiin tekoihinsa, joten miksei pyrkisi tekemään itselleen tärkeitä asioita niin hyvin kuin mahdollista.

"Aim for the moon. If you miss, you may hit a start." W. Clement Stone

Tilanteita ja asioita, jotka eivät ole tärkeitä tai joissa ei ole kovinkaan pätevä on hyvä välttää. Keskity asioihin, joista olet kiinnostunut ja joissa olet erinomainen ja saat mahtavia tuloksia. Miksi näin kannattaa toimia tulee selville Pareton periaatteesta.

Minimalisti ei tietystikään ole täydellinen mutta erittäin tietoinen omista jatkuvista virheistään. Onneksi suurin osa virheistä on pieniä eikä aiheuta vakavia seurauksia. Kuitenkin itsestään selvää on, että jokaisena päivänä elämässäni olisin voinut tehdä parempia ratkaisuja.

Suurin osa suomalaisista tekee jatkuvasti virheitä, eivätkä ole edes virheistään tietoisia. Omien virheiden ymmärtäminen on tärkeää koska niiden tiedostaminen mahdollistaa tarpeettomien virheiden minimoimisen.

Ratkaisut elämässä, jotka aiheuttavat taloudellista harmia on minimalistin elämästä lähes karsittu. Suurin osa suomalaisista kuitenkin tuhlaa rahojaan täysin kyseenalaisiin asioihin päivästä toiseen. Hölmöily aiheettomassa kulutuksessa on tarpeellista tiedostaa ja menoja on jatkuvasti tarkkailtava, jotta hölmöily pystytään kulutuksen suhteen minimoimaan.

Päivittäisiä virheitä tapahtuu kommunikoinnissa. Monesti tulee sanottua vääriä asioita, jotka voivat aiheuttaa harmia. Kommunikoinnissa ei monestikaan ole virhe sanoa vääriä asioita.. Vaan miten olisit voinut kommunikoida viestisi vielä tehokkaammin. Miten olisit voinut saada viestisi paremmin muiden ihmisten tietoisuuteen. Jos etsit työpaikkaa tai viehättävää kumppania, jonka kanssa voit jakaa seksuaalista iloa on kommunikointisi äärimmäisen tärkeää.

Pahimmat virheet ovat virheitä, jotka aiheuttavat kehollesi tuskaa. Moottoripyörällä onnettomuuteen joutuminen tai auton alle jääminen. Jos menetät toisten ihmisten idioottimaisuuden takia oman kykysi kävellä ei mikään varallisuus auta sinua. Onnettomuuteen joutuminen koska autonkuljettaja ei tiedosta omien virheidensä mahdollisia seurauksia. Kauhein tuska elämässä olisi tuskallinen kuoleminen. Kuoleminen kidutuksen kautta, hukkuminen, palaminen kerrostalossa ilman pelastumismahdollisuuksia, nukutuksessa oleminen kuitenkin tuntien kun kirurgi operoi sinua.

Onnettomuuksista selviäminen voi myös olla kauheampaa kuin itse eläminen. Elämällä ei ole mitään arvoa, jos nautintoa on vähemmän kuin tuskaa. Tästä johtuen Minimalisti säälii ihmisiä, jotka ovat selviytyneet onnettomuuksista ja tuntevat jatkuvia kiputiloja kehossaan ja joutuvat elämään esimerkiksi palovammojen turmelevien kasvojen kanssa.

Eläminen menettää täysin merkityksen, jos kehollinen tuska on korkea. Tästä johtuen on erittäin tärkeää välttää tilanteita, joissa on pienikin riski joutua onnettomuuteen.