Onko elämä elämisen arvoista?

Miksi Minimalisti ei ole vielä tappanut itseään? Ainoastaan sen takia, että tällä hetkellä elämässä on enemmän nautintoa kuin tuskaa.

Elämällä itsessään ei ole mitään arvoa. Nautinto (EI onnellisuus) on ainoa asia, joka tekee elämästä elämisen arvoisen. Jos elämällä ei ole enää mitään annettavaa niin eläminen vaan elämisen takia ei ole kannattavaa.

Kuolleena on hyvä olla. Kuolema kannattaa ajatella samanlaisena kuin et ollut vielä syntynyt. Mitä olit ennen kuin et ollut? Ainoastaan tuskallinen kuolema ja kuoleman odottaminen tuskallisissa oloissa on kamalaa.

Apateismin kannattajana Minimalisti on vihainen uskonnoille, jotka lupailevat järjettömiä kuten ikuista taivaassa elämistä.

Mitään näyttöä ikuisesta elämästä tai sielusta ei ole olemassa, joten kyseisiin tarinoihin on järjetöntä uskoa. Koska mitään näyttöä ei ole niin on järkevämpää olla uskomatta kuin uskoa.

Kuoleman jälkeen on myös täysin yhdentekevää mitä tapahtuu yksilön henkilökohtaisen nautinnon kannalta. Yksilölle itselleen kuitenkin on kaikkein suotuisinta toivoa helppoa tuskatonta poistumista.