Oletko kuluttaja?

Monilla on tapana kutsua kaikkia kuluttajiksi. Yritysten täytyy miellyttää heidän kuluttajiaan. Kuluttajat käyttävät vähemmän rahaa kuin ennen. Kuluttajat käyttävät rahojaan erilaisiin asioihin näin kesällä.
Jos muodostamme oman itsemme sanan kuluttaja ympärille lopputulos ei ole miellyttävä. Yritykset tietysti haluavat meidän ajattelumme muodostuvan kulutuksen ympärille. Me saamme tietysti väitellä tuleeko ostaa ympäristöystävällisempiä tuotteita vai ei? Miten voimme suojella kuluttajia? Onko kuluttajilla oikeuksia? Miten trendikkäät kuluttajat toimivat? Miten voimme parantaa yhteiskuntaa tekemällä myönteisiä ostopäätöksiä?
Kaikissa kysymyksissä kuitenkin on oletuksena, että tehtävänämme on kuluttaa. Entäpä kysymys.. Tulisiko meidän ostaa vai ei? Tämä kysymys on mahdotonta hyväksyä monille koska oletuksena on, että kaikki tulot tulisi käyttää ja hieman vielä päällekin. Meidän on ostettava tavaroita, kysymys on vain kuinka paljon, mistä, keneltä, kenelle ja kuinka useasti.
Kun lopetamme itsemme ajattelun kuluttajina ja kysymme tulisiko meidän ylipäätään ostaa? Onko mahdollista elää ilman ostamista? Kuinka paljon pystyt vähentämään omia ostoksiasi?
Tarkastele asioita uudesta näkökulmasta ja lopeta itsesi ajattelu kuluttajana.