Miten kerjäläinen sai 1000 euroa viidessä minuutissa?

Kuulin Esplanadin puistossa olleista kerjäläisistä tarinan.. Puistossa oli viisi ulkomaalaista kerjäläistä makailemassa aurinkoisena päivänä ja heidän ohitseen käveli suomalainen menestynyt liikemies.
Liikemies näki kerjäläisten makailevan maassa laiskana tyypilliset kupit täynnä pieniä kolikoita. Liikemies halusi nähdä kuka heistä oli kaikkein laiskin ja lupasi antaa kaksi 500€:n seteliä kerjäläiselle, joka osoittautui kaikkein laiskimmaksi. Neljä kerjäläistä nousi heti ylös ja kertoi tarinoita itsestään ja koitti todistella miten he olivat laiskimpia. Viides kerjäläinen jäi kuitenkin vain laiskasti makailemaan ja mietti Esplanadin puiston olevan parempi kävelykatuna. Viiden minuutin kuluttua liikemies vei kaksi 500€ seteliä kävelykatua ihmettelevälle makailevalle kerjäläiselle.
Tarina ei varmastikaan ole tosi mutta ajoittain voi olla aiheellista unohtaa rahasta murehtiminen ja nauttia aurinkoisesta ilmasta kun niitä vielä kesässä on jäljellä. Tuskinpa siinä 1000€ rikkaammaksi tulee mutta voiko kaikkea elämässä mitata rahassa?