Miten saada asiat järjestykseen?

Tavaroiden pursuilu on niin kotona kuin töissä on alkanut häiritsemään monia suomalaisia. Osat yrityksistä on tilanneet jo kursseja organisointiin liittyvistä taidoista. Koska asioiden sekavuus luo turhautumisen tunnetta niin kysyntä on ymmärrettävää.

Minimalistin näkökulmasta organisointi on ainoastaan tarpeellista silloin kun on liian paljon tavaraa, etkä löydä helposti etsimääsi.

Organisointi ja järjestely perustuu siihen, että ei tiedä automaattisesti mistä mikäkin asia löytyy.

Miksi ihmiset tekee listoja asioista, joita päivän aikana tulee tehdä? Koska asioita on liian paljon tehtäväksi. Keskity vain muutamaan tärkeään asiaan ja silloin listan tarvekin vähenee.

Tärkein tehtäväsi on siis pitää vain ne asiat, joita käytät ja mistä nautit ja karsia muu. Minimalisti ei siedä mitään turhaa tilaa vievää tavaraa, joka ei ole käytännöllinen ja säännöllisessä käytössä.

Aseta tavoitteita miten karsit turhat asiat pois. Aloita yhdestä huoneesta tai jopa yhdestä laatikosta. Älä yritä karsia kaikkea turhuutta kerralla pois. Ole tavoitteellinen.
Kun jotain pitää tehdä niin tee se heti, jotta saat mielellesi rauhan ja tyytyväisyyden tunteen tehokkuudesta.

Älä kerää papereita kotiisi. Kun olet lukenut lehtesi kierrätä, vaihda tai lahjoita lukemasi.

Jos sinulla on pakollisia asioita tehtävänä paljon kirjoita asiat paperille ylös. Mieti listasi tärkeysjärjestys ja pysy niiden asioiden kimpussa, jotka ovat tärkeitä kunnes olet valmis.
Muista kaikella olevan paikkansa ja kun olet käyttänyt jotain tavaraa palauta se käytön jälkeen aina heti paikalleen.