Mikä on välttämätöntä?

Minimalistin päätehtävä on eliminoida niin paljon asioita kuin mahdollista, jotta tärkeille asioille saadaan riittävästi tilaa.

Jos et tarvitse älyttömiä määriä vaatteita. Hankkiudu turhista vaatteista eroon. Jos et tarvitse uutta puhelinta niin älä osta. Kaikella rajansa tietysti.

Tehtävänäsi on oppia olemaan tyytyväinen siihen mitä sinulla jo tällä hetkellä on.

Jos tarpeeksi on mielestäsi liian vähän niin mikään ei tule riittämään sinulle.

Mikä tekee asiasta hankalan on se, että ihmiset olettavat monien asioiden olevan heille välttämättömiä, vaikka näin ei suinkaan ole. Me oletamme monien asioiden olevan meillä välttämättömiä koska olemme tottuneet kyseisiin tavaroihin. Emmekä vain yksinkertaisesti osaa enää luopua tai elää ilman niitä.

Kuten myös tiedämme muutokset ja mukavuus alueelta poistuminen on ihmisille hankalaa.

Esimerkkejä:

Auto, Autot vaikuttavat pakollisilta, mutta historian kirjoissa auto on ihmiselle erittäin uusi keksintö. Jopa nykyisin monet ihmiset pärjäävät helposti ilman autoa. Julkisten kulkuneuvojen käyttö on monelle toimiva ratkaisu. On mahdollista kävellä ja pyöräillä suurin osa matkoista ja käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jaettuja kyytejä muualle.

Liha. Monet ihmiset uskovat, että he eivät pysty elämään ilman pihvejä ja hampurilaisia. On täysin mahdollista elää terveellistä elämää ilman lihaa. Monet jopa hyötyisivät terveydellisesti siirtyessään kasvispitoisempaan ruokavalioon.

Paljon vaatteita. Harvardin psykologian professori Daniel Todd Gilbert, joka on erikoistunut onnellisuuden tutkimiseen käyttää aina saman näköisiä vaatteita. Applen perustajiin kuulunut Steve Jobs käyttää aina samoja vaatteita 5.5 miljardin dollarin omaisuudestaan huolimatta.

Käyttäessäsi ajattomia vaatemalleja pystyt pukeutumaan huomattavasti pienemmällä määrällä vaatteita. Ja välttymään jatkuvilta heräteostoksilta.

Isoa taloa. Kun sinulla on vähemmän tavaraa pystyt asumaan pienemmässä talossa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Ajattele omaa tilannettasi. Ovatko kaikki tavarasi välttämättömiä? Mitä tarvitset ruuan, asuinpaikan, normaalien vaatteiden ja hyvien ihmissuhteiden lisäksi?