Elämästä nauttiminen

Haluatko nauttia elämästä? Tietysti haluan!! Miksi joku edes kysyisi näin typerän kysymyksen? Ihmiset usein sanovat haluavansa nauttia elämästä mutta kun seuraamme mitä he todella tekevät pystymme ymmärtämään toisin.

Kulutusmyönteiset ihmiset luulevat, että elämästä nauttiminen vaatii tietynlaisia luksustuotteita, joita heillä ei ole koskaan tarpeeksi..

Kulutusmyönteiset ihmiset ovat aina yhden uuden tavaran päässä nautinnostaan.. Tai yhden ulkomaanmatkan päässä, jonka pääasiallisena tavoitteena on nostaa omaa arvoa muiden silmissä.

Nautinto on kulutusmyönteiselle ihmiselle asia, joka täytyy ostaa. Kulutusmyönteiset ihmiset myös tarvitsevat nautintoonsa yhteiskunnan yleisen hyväksynnän ja nautinto riippuu pitkälti muiden ihmisten voittamisella "Minulla onkin enemmän rahaa ja paremmat lelut ku sinulla!"

Tämä siis ei eroa mitenkään hiekkalaatikoilla leikkivistä pienistä pojista.. Lelut vaan on vaihtuneet vanhetessa.

Minimalistista elämäntyyliä suosivat ihmiset taas ovat täysin itse vastuussa omasta nautinnostaan koska tavaroiden merkitys tyytyväisyyden tavoittelussa on poistettu.

Perustarpeet (pieni yksinkertainen asunto, tavallinen terveellinen ruoka, muutamat tarpeelliset vaatteet)  ovat aina suomalaiselle saatavilla, joten elämän tuntuessa vastenmieliseltä tai kurjalta on katsottava itseään peiliin ja korjattava omat sisäiset ongelmat.

Kulutusmyönteisillä on ajoittain hankalaa ymmärtää, että Minimalistin elämä on erittäin nautinnollista eikä mistään tarpeellisesta ole todellisuudessa karsittu.

Mitkä ovat suurimpia nautinnon estäjiä kulutusmyönteisen ihmisen elämässä? Kulutusmyönteisen ihmisen on mahdotonta saavuttaa ikinä tyytyväisyyttä koska he eivät ikinä ole tyytyväisiä vain perustarpeisiin kuluttamisesta vaan kaipaavat jatkuvasti lisää ja lisää rahaa sekä luksustuotteita..

Seurauksena on palkasta palkkaan eläminen ja tulojen laskiessa monesti henkilökohtainen konkurssi aikaisemmista suurista tuloista huolimatta.

Kulutusmyönteisten ihmisten mielentila on myös lähes aina hätäinen, pelokas, tuskainen, vaivautunut, levoton, masentunut, ahdistunut.. On aivan yhdentekevää kuinka paljon tilillä on rahaa ja kuinka paljon on luksustuotteita, jos mielentila on yhtä ahdistuneena kuin kulutusmyönteisen ihmisen yleensä on.

Varallisuutensa puolesta oleva rikas ihminen, joka haluaa jatkuvasti enemmän rahaa, valtaa ja kuuluisuutta ei elä nautinnollista elämää.. Hänellä on mahdottomat haaveet, joita hän ei voi saavuttaa.. Aina lisää ei ikinä tarpeeksi. Nautinto on asioiden saamista, joita omassa mielessään on asettanut itselleen tärkeäksi.

Minimalisti näkee myös uskonnon ajoittain esteenä kulutusmyönteisten ihmisten elämässä. Nautintoa ei voida hakea elämässä, jos siitä oletetaan seuraavan ikuinen helvetin tuli ja julmia rangaistuksia, joita Jeesus opetti 12 poikaystävänsä kanssa kristinuskon hylkääjille. Kirkosta eroamalla säästää myös erittäin paljon kuten voi lukea painamalla tästä.

Valitettavasti Suomessakin vielä suurin osa viattomista syntyvistä lapsista joutuu kristinuskon uhriksi. Martti Lutherin Protestanttisesta kristinuskosta lähtee myös työriippuvaisuuden arvot. Jopa kristinuskon pahuuden huomanneet ihmiset saavat erota kirkosta aikaisintaan täysi-ikäisinä.

Saksalaisen Martti Lutherin ei kerrota suomalaisissa kouluissa eikä juuri missään muuallakaan olleen antisemitistisen propagandan "Juutalaisista ja heidän valheistaan" kirjan kirjoittaja. Martti Luther julkaisi myös muita juutalaisia halveksivia kirjoituksia elämänsä aikana.

"Juutalaiset elävät joka päivä vaimoineen ja lapsineen pelkästä varastamisesta ja rosvoamisesta kuten suurvarkaat ja maarosvot, kuitenkin kaikessa katumattomassa turvallisuudessa. Sillä koronkiskoja on suurvaras ja maarosvo, jonka hyvinkin pitäisi riippua hirsipuussa seitsemän kertaa korkeammalla kuin muiden varkaiden..."

Martti Luther on kirjoittanut aivan uskomattoman julmaa materiaalia ja syrjintää juutalaisia kohtaan ja pelkästään tästä syystä muodollisesti kirkkoon kuuluvien ainoa järkevä vaihtoehto on lopettaa luterilaisuuden kannattaminen ja erota kirkosta välittömästi.

Martti Lutherin kehotuksia on ollut polttaa juutalaisten synagogia, keräämään juutalaiset kaupungeissa omiin suljettuihin kortteleihinsa (gettoihin) ja viemään laiskat juutalaiset ahkeruuden oppimista varten työleireihin kaupunkien ulkopuolelle. Myös hengen riistäminen juutalaisilta kuului Lutherin kirjassa oikeutettuihin toimenpiteisiin kristinuskon puolesta. Koska Luther katsoi Raamatun nojalla, että muun muassa jumalanpilkka, kristittyjen eksyttäminen pois Kristuksesta ja esivallan halveksiminen ovat vääryyksiä, hän kehotti esivaltaa rankaisemaan vääryyttä tekeviä juutalaisia.

Tuleeko mieleen toinen maailmansota ja Saksa? Martti Lutherhan oli saksalainen kristitty kuten Saksan valtakunnan johtaja toisen maailmansodan aikaan tosin toinen julma henkilö oli katolilainen.

Tarvitsemme vettä, ruokaa ja tavallisen asunnon. Se ei vaadi juuri mitään.

Emme tarvitse isoa omakotitaloa, kesämökkiä, venettä, 2 uutta autoa, kalliita viskejä, julkisuutta, valtaa..

Jos haluat liikaa asioita se on suurin virheesi, joka johtaa automaattisesti tuskalliseen elämään.

Hyväntuulisena pysyminen on helppoa kunhan perustarpeet on saavutettu.. Hyväntuulisuus on hankalaa ylläpitää liiallisen rikkauden ja tavaramäärän keskellä.

Työriippuvaisuudesta ja palkkaorjuudesta aikaisemmin kärsineiden ihmisten tarvitsee kuitenkin kiinnittää aluksi huomiota omiin tunteisiin koska hyväntuulisuuden ylläpitäminen vaatii aluksi enemmän keskittymistä ja harjoittelua.

Pitäisikö minimalistista elämäntyyliä suosivan kieltäytyä "luksushuveista", jos ne ovat helposti tarjolla? Ei tietystikään.. Nautinto on aina hyvästä ja nautinto kannattaa aina ottaa vastaan, jos se ei tuota itsellesi haittaa tulevaisuudessa.

Miten minimalistista elämäntyyliä kannattava ihminen kestää kehoon kohdistuvat kivut? Yksinkertaista elämää suosiva ihminen ei joudu ajattelunsa takia kärsimään yleisesti ahdistuneisuudesta ja masennuksesta. Henkiset kivut ovat huomattavasti pahempia kuin fyysiset kivut. Fyysiset kivut ovat yleensä lyhytkestoisia ja pitkäkestoisina kiputilat ovat usein erittäin lieviä, jolloin ne eivät haittaa meitä liiaksi. Jos kipu on liian kovaa kestettäväksi tähän tarkoitukseen on eutanasia. Tärkeintä on siis pitää hermostuneisuus, ahdistuneisuus ja masennus pois mielestä.

Kuolemista ei tarvitse pelätä koska olet samassa pisteessä kuin ennen syntymääsi. Pystyt miettimään millaista elämäsi oli ennen kuin et ollut syntynyt.. Ja koska se ei ollut mitään eikä aiheuta sinulle pelkoa.. Tulevaisuudessa samaan tilaan joutumisen ei tulisi myöskään aiheuttaa pelkoa.

Nauti elämästäsi vapaana murheista, ymmärrä nautinnon tulevan helposti, älä murehdi turhia.. Ole tyytyväinen.