Minimalisti ja kuntoilu

Minimalisti pitää terveellistä elämäntapaa erittäin tärkeänä osana nautinnollista elämää.

Miten on suositeltavaa kuntoilla?

Aerobisen liikunnan tulisi olla päivittäistä ja siihen tulisi panostaa viikottain vähintään 7 tuntia. Aerobinen liikunta voi olla esimerkiksi tunnin kävely tai pyörälenkki. Aerobinen liikunta sopii erinomaisesti minimalistista elämäntyyliä suosiville koska se ei vaadi kalliita kuntosalikortteja vaan ainoastaan päätöksen "liikun tänään vähintään 1 tunnin".

Miten muun muassa hyödyt noudattamalla kurinalaista "Liikun tänään vähintään 1 tunnin" suositusta?

Saat pidettyä painoindeksisi kurissa. Parannat todennäköisyyksiäsi pysyä terveenä pidempään. Mielentilasi paranee. Vahvistat sydäntäsi. Näytät paremmalta...

Jos tunti päivässä vaikuttaa sinulle liian haastavalta aloita liikkumalla vaikkapa 15 minuuttia jokaisena päivänä.. Kun tämä muodostuu tavaksi niin lisää aerobisen liikunnan kestoa pienin askelin.

Voimaharjoittelu on myös tärkeä osa kuntoilua, jota tulisi harrastaa 2-3 kertaa viikossa. Voimaharjoittelu lisää lihasmassaa, vahvistaa luustoa, lisää voimaa sekä ylläpitää riittävän testosteronitason.

Myöskään voimaharjoittelun ei tule olla kallista, jossa tuetaan aiheetta trendikkäitä kuntosaleja.

Minimalisti suosittelee voimaharjoitteluun liikkeitä kuten maastaveto, jalkakyykky, penkkipunnerrus, dippipunnerrus, tavallinen punnerrus ja leuanveto eri otteilla.. Voimaharjoittelun hyödyt näkee jo kahdella viikottaisella harjoittelulla, jotka kestävät 20-30 minuuttia.

Voimaharjoittelussa pystyy helposti saamaan vammoja, jos ei ole äärimmäisen huolellinen tekniikassa, harjoittelee liian usein, harjoittelee liian kovilla painoilla ja jos tekee liikkeet äärimmäisen nopeasti.

Turvallisessa voimaharjoittelussa liikkeet suoritetaan aina hyvällä tekniikalla, sopivilla painoilla ja riittävän harvoin eli noin 2-3 kertaa viikossa. Älä ikinä tee voimaharjoittelua kahtena päivänä peräkkäin.

Minimalistin voimaharjoittelun ohjeet eivät ole parhaita, jos tavoitteenasi on näyttää hyvältä miesten kauneuskilpailuissa.

Tangoissa sheivattuna rusketusvoiteiden kera tuomariston edessä olemisesta voi kysyä lisää anabolisia stereoideja käyttäviltä miehiltä.

Hormoneita käyttävät miehet kärsivät muun muassa surkastuneista kiveksistä, masennuksesta, ahdistuneisuudesta, rintojen naismaisesta suurenemisesta, masentuneisuus, maanisuus, aggressiivisuus, varuillaan olo, vihamielisyys, levottomuus, ärtyisyys, libidon lasku, vainoharhaisuus, psykoottisuus, ärsyyntenyisyys, jolloin ylikorostuneen voimakas aggressiopurkaus vähäiseenkin ärsykkeeseen..

Minimalisti ei suosittele kenellekään stereoideja käyttävien tangoissa olevien miesten voimaharjoittelun seuraamista tai mallittamista.

Hyvän terveyden ylläpitämiseen ja urheilullisen vartalon saavuttamiseen Minimalistin ohjeita ihmeellisempiä menetelmiä voimaharjoitteluun ei tarvita.

Vatsalihaksia voi harjoitella säännöllisesti Vatsalihas treenin mukaisesti.

Aerobisen liikunnan ja voimaharjoittelun lisäksi on tärkeää muistaa myös venyttelyn tärkeys kuntoilussa.

Venyttely tulee suorittaa aina päivittäisen aerobisen liikunnan jälkeen sekä voimaharjoittelun jälkeen.

Kuntoilun tukena toimii terveellinen ruokavalio, jonka pohjana on kasvikset ja hedelmät.. Syö niin paljon kuin haluat kasviksia ja hedelmiä jokaisena päivänä.. Vähintään 1kg.