Liikakansoitus

Tulisiko liikakansoituksesta olla huolissaan? Ylikansoituksesta on monet ihmiset murheissaan ja kyseiset ihmiset uskovat, että väestönkasvua tulisi hillitä. Oletko itse kuvitellut virheellisesti, että ihmisiä voisi olla maapallolla liikaa?

Pelkäätkö liikakansoituksen johtavan ongelmiin?

Minimalisti ei ole huolissaan ylikansoituksesta koska luonto määrittää tarkasti onko ihmisiä maapallolla liikaa vai ei. Jos ihmisiä on "liikaa" niin luonto puuttuu automaattisesti asiaan, jonka jälkeen ihmisiä ei enää ole liikaa. Liikakansoitus ei ole siis mahdollista, joten ylikansoituksesta murehtiminen on täysin turhaa.

Ylikansoitus vaikuttaa haitallisesti joidenkin näkökulmasta elämänlaatuun. On huomattavasti hankalampaa syödä itsensä lihavaksi tai elää elämäntapatyöttämänä maassa, jonka talous ei kehity.

Lapsien kasvattaminen vaatii rahaa sekä vanhempien aikaa. Kun naisilla ei ole paljoa lapsia kasvatettavanaan naiset pystyvät käyttämään aikansa maan talouden kehittämiseen.

Minimalisti ei ole kiinnostunut talouden jatkuvasta kehittymisestä. Minimalisti tietää, että rikkaampien maiden ihmiset eivät ole onnellisempia kuin köyhempien maiden ihmiset. Ihmisille riittää perustarpeet ja tämän jälkeen kulutusmyönteiset ihmiset haluavat leveillä (osoittaa olevansa rikkaampia kuin muut ympärillä olevat).

Suomi kuten muutkin rikkaat maat ovat tylsiä sekä liian tavallisia. Minimalisti on oppinut, että köyhemmät ihmiset, työttömyys, suuret perheet, sekä korkeat asukasluvut pienissä kaupungeissa voittaa rikkaat kaupungit.

Kulutusmyönteiset ihmiset eivät voi ymmärtää Minimalistin näkemystä koska heidän mielessään on ainoastaan henkilökohtainen rikastuminen sekä maan talouden eteenpäin vieminen. Monet lukijat (todennäköisesti myös sinä) uskot olevasi onnellisempi rikkaana virheellisesti. Taloudellisen menestymisen kuvittelisi tuovan onnellisuutta mutta se ei tuo kunhan perustarpeet oli jo aikaisemmin saatavilla. Kodittomalle ihmiselle, joka ei ole syönyt muutamiin päiviin rikastuminen on erittäin merkityksellistä.

Elämisellä itsessään ei ole mitään arvoa. Ihmisen luonnolinen halu on välttää kuolemista mutta kuolemme kuitenkin kaikki. Kuinka pitkän elämän elämme ei ole merkityksellistä vaan merkityksellistä on tavallinen nautinnollinen mahdollisimman tuskaton elämä, jonka jälkeen tuskaton poistuminen.

Suomen kaltaisia oloja tavoiteltaessa liikakansoitusta on pyrittävä välttämään. Yksinkertaista elämää kannattaville maailmaan mahtuu vielä useita miljardeja ihmisiä lisää.. Viettämään yksinkertaista elämää ei leveilevää elämää.