Kyseenalaista välttämättömyydet

 Olemme oppineet virheellisesti, että luksus on tarpeellista. Kuitenkin yli kolme miljardia ihmistä (3000000000) elää alle kahdella eurolla päivässä. Ainakin 80% ihmisistä elää alle 10 eurolla päivässä. Köyhin 40% maailman väestöstä tienaa ainoastaan 5% maailman tuloista.

Suomessa lapset lihoavat jatkuvasti mutta köyhissä oloissa elävistä lapsista joka kolmas on arviolta alipainoinen sekä aliravittu.

Suurin osa maailmasta ei siis edes haaveile luksuksesta, jota suomalaiset tavoittelevat päivästä toiseen. Tarkkaile kotiasi ja mieti mikä on todella tarpeellista? Mitä pystyisit jättämään pois?

Suurin osa maailman köyhistä olisi tyytyväisiä puhtaaseen veteen, pieneen asuntoon sekä ravitsevaan ruokaan. Uusin Nokian puhelin ei olisi tarpeellinen vaan Minimalistin puhelin on täysin riittävä.. Siinä on vielä taskulamppu, joka helpottaa slummeissa liikkumista.

Suomalaiset unohtavat myös usein, että vanhemmat suomalaiset ovat kokeneet pula-ajan. Vanhemmat suomalaiset selvisivät vähällä ja olivat onnellisia. Ihmisillä ei ollut turhuuksia ei mikroa, tietokonetta, partakonetta, pelikoneita, pyykinpesukonetta, tiskikonetta...

Tarvitsemme ainoastaan muutamat vaatteet, kengät, hammastahnaa, saippuaa, ruokaa sekä katon pään päälle.

Kuinka paljon tarvitset huonekaluja? Tarvitset paikan nukkumiseen ja syömiseen.. Tarvitsetko tilaa mihinkään muuhun? Kuinka paljon neliöitä todella asuntoosi tarvitset? Minimalisti tuntee ihmisiä, jotka asuvat 20 neliön asunnossa 9 henkilön kanssa tyytyväisinä.

Tarvitsetko edes tietokonetta? Minimalisti on luopunut omasta nettiyhteydestään ja huomannut, että muutama tunti viikossa on kaikki tarpeellinen tietokoneen käyttöön.

Auto on yksinkertaista elämää suosivalle turha.

Pyykinpesukone ei ole tarpeellinen koska pienen vaatemäärän pesee helposti käsin 10 minuutissa.

Astianpesukone ei ole tarpeellinen koska yksinkertaista elämää suosiva pitää asunnossaan ainoastaan yhden lautasen, mukin (samasta mukista kuumat sekä kylmät juotavat), haarukan, veitsen ja lusikan sekä välttämättömyydet kokkaukseen.

Kyseenalaista välttämättömyydet.