Ei murheita

Minimalistin kulutusvastaiseen elämään ei kuulu murheita eikä edes tavoitteita. Koska Minimalistin elämässä on kaikki tarpeellinen eli pieni vaatimaton yksiö, tarpeelliset vaatteet ja terveellinen ruoka ei mitään muuta tarvita nautinnolliseen elämään.

"Ihminen jolle tarpeeksi on liian vähän ei saa koskaan tarpeeksi." On pidettävä jatkuvasti mielessä, jos haluat elää minimalistista elämäntyyliä.

Mitä enemmän tavaraa omistat sen enemmän murehdit.. Tavaroista luopuminen on kulutusmyönteisille ihmisille mahdotonta ja johtaa naurettavaan hamstraamiseen.. Älä kerää tavaroita, joita et tarvitse.. Älä osta mitään tarpeetonta ja lainaa tavaroita aina kun mahdollista.

Älä kirjoita päiväkirjaa ja muistele saavutuksiasi tai mitä et ole "saavuttanut". Älä muistele aiheetta menneitä ja kerro "tarinaasi menneistä" muille ihmisille.

Todellinen vapaus on irrottautumista velvoitteista.. Vapautuminen on murheeton mielentila ilman tavoitteita.

Kaikki asiat muuttuvat jatkuvasti eikä ihmiset tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.. Mieti asioita 50v taaksepäin ja mieti asioita nykyisin.. Kuka olisi pystynyt arvaamaan nykyisen tilanteen? Mieti itseäsi nuorempana.. Ovatko ajattelumallisi täsmälleen samat? Älä kuvittele tietäväsi mitä haluat 10 vuoden päästä.. Et tiedä sitä.

Arvosta nykyistä hetkeä ja anna asioiden kulkea kuten ne kulkevat.. Asiat muuttuu halusitpa tai et.. Vanhenet jatkuvasti ja pian sinua ei enää ole.. Olet ikuisesti poissa.. Haittaako se? Ei tietystikään olet samassa pisteessä kuin ennen syntymääsi.. Ei tuskaa, ei murheita, ei yhtikäs mitään..

Olet sattumalta syntynyt ja elät erittäin lyhyen ajan kun ymmärrät kaiken alkaneen 13.7 miljardia vuotta sitten.. Ihmisen elämä pisimmilläänkin on todella lyhyt eikä sinua muisteta kuolemasi jälkeen kauaa.. Olitpa kuka tahansa.. Eikä sillä ole merkitystä koska kuollut ei ole mitään ja jos ei ole mitään ei millään ole mitään merkitystä.

Teetkö suunnitelmia huomiseksi? Monet tänään huomiselle suunnitelmia tekevät ei herää enää huomenna.. Miksi siis suunnittelisit asioita seuraavalle vuodelle tai edes harkitsisit suunnitelmia eläkkeelle, jota ei välttämättä edes ole sinun tulevaisuudessasi?

Älä ota elämääsi kovin vakavasti koska se ei kestä pisimmilläänkään kauaa. Nyt olet elossa, joten nauti tästä hetkestä maksimaalisesti.. Ilman nautintoa lyhyt merkityksetön elämä on täysin turhaa.

Tuleeko muiden kuolemista surra? Koska muiden kuolema on itsestäänselvyys kuten omasi niin ainostaan tuskaa voidaan murehtia muttei itse kuolemaa.. Tuskallinen elämä ja kärsiminen on aina kauheampaa kuin kuolleena oleminen eli "ei mitään" tila. Ymmärtämällä elämän todellisen luonteen kuolleiden ihmisten sureminen on turhaa.

Sinun tulee hyväksyä totuudet totuuksina ja säilytät murheettoman mielentilan..

Kulutusvastainen ihminen analysoi ja järjestää halunsa aina järkeä käyttäen.. On pakollista eliminoida halut, jotka eivät ole perustarpeisiin liittyviä.. Luonnollisia kulutusvastaisen minimalistin haluja ovat katto pään päällä, muutamat vaatteet, ruoka ja vesi sekä etenkin romanttiset ihmissuhteet. Katto pään päälläkin lämpiminä vuodenaikoina voi olla tarpeeton ja ajoittaiset hetket ilman ihmissuhteita voi parantaa murheetonta mielenrauhaasi.. Aina on parempi olla yksin kuin huonossa seurassa.

Älä siis suutu muiden ihmisten negatiivisesta asenteesta vaan hankkiudu eroon asenneongelmaisten ihmisten seurasta. Jos alat miettimään onko tämä ihminen aikani arvoinen monesti hän ei ole.. Ihmisiä on miljardeja, joten huonossa seurasta tulee hankkiutua eroon heti kun epäilyksiä tulee mieleesi.

Hankkiudu eroon velvoitteista ja kaikista turhista tavaroista.. Omista vaan tarpeellisia asioita.. Myy tai lahjoita kaikki muu. Muuta isosta velkaisesta talostasi mahdollisimpaan pieneen asuntoon, myy autosi ja muut turhat lelut ja siirrä rahat sijoituksiin, jotka tuottavat itsellesi rahaa edistäen taloudellista riippumattomuuttasi.

Vain nautinnolla on merkitystä, joten anna sen tulla elämääsi luopumalla kaikista murheista.. Nauti elämästäsi aina kun siihen tulee mahdollisuus ja pidä huoleton asenne ilman tavoitteita mielentilanasi.