Minimalistin aikaperspektiivi

Kulutusmyönteisillä ihmisillä on erittäin lyhyt aikaperspektiivi. Kaikki pitää saada heti keinolla millä hyvänsä. Monesti helppo keino on ottaa pikavippi tai muuta nopeaa lainaa. Kyseinen toimintamalli ajaa kulutusmyönteiset ihmiset velkakierteeseen ja suuriin ongelmiin. Kulutusmyönteisten ihmisten ilmeistä näkeekin monesti turhautuneisuuden ja keskittymisen puutteen.

Minimalisti ymmärtää ajan rajallisuuden ja myöntää ajan olevan tärkeämpää kuin leveilyn status symboleilla. Tästä johtuen minimalisti on erittäin tarkka ostoksistaan koska kaiken tavaran hankkiminen kuluttaa elämästämme aikaa, jota ei koskaan ole mahdollista saada takaisin. Laskemalla työtunnit mitä tarvitsee tehdä saadaksesi haluamasi tavaran kiinnostuksesi ostoa kohtaan laskee erittäin nopeasti.

Tästä johtuen minimalistin aikaperspektiivi on pitkäjänteinen ja minimalisti ei sorru heräteostoksiin. Minimalistilla on elämässä tavoitteita ja minimalisti käyttää aikansa optimaalisesti saavuttaaksen tavoitteensa niin nopeasti kuin mahdollista.

Miten minimalistista elämäntyyliä elävä omaksuu pitkäjänteisen aikaperspektiivin? Yksinkertaisesti tiedostamalla selkeästi tavoitteensa. Kun sinulla on selkeästi mielessä tavoite, johon pyrit niin jokainen päivä tuntuu tärkeälle ja ajantuhlaaminen on ajatuksenakin kauhea. Kukaan meistä ei tiedä kuinka vähän meillä on aikaa jäljellä. Elämä on pisimmilläänkin lyhyt, joten keskittyminen oikeasti tärkeisiin asioihin on ehdottoman tärkeää.

Mistä sinä saat elämääsi eniten sisältöä ja nautintoa?