Menestyksen viholliset

Suurin osa ihmisistä hyväksyy Suomen ajattelun, että menestys on pahasta. Kaikkien tulisi olla aina samalla tasolla, kuten progressiivisesta verotuksestakin näkee. Urheilussa voittaminen ei tietenkään ole tärkeää vaan pelkästään hyvä peli. Hyvä taloudellinen tilanne ja velattomuus ovat tietystikin pahasta. Parempi palkka kuin naapurilla on pahasta. Koulussakaan ei pidä saada hyviä numeroita koska se tekee muiden olosta epävarman. Kaikkien tulisi olla täsmälleen samantasoisia ja erinomaisuuteen pyrkiminen on pahasta.

Minimalisti pitää kyseistä mentaliteettia täysin vääränä, joka johtaa tyytymättömyyteen. Minimalistin mielestä maksimaalinen panostus tavoitteiden saavuttamiseksi tuo menestystä, tyytyväisyyttä ja onnellisuutta elämään. Varmuuden ja menestyksen tuominen tulee siitä, että tunnet olevasi erittäin pätevä valitsemillasi elämän osa-alueilla.

Minimalistin mielestä meidän tarvitsee tuntea olomme päteviksi. Todellinen itsetunto perustuu siihen, että uskoo olevansa pätevä. Kun luulet, että et ole pätevä niin käyttäydyt epävarmasti ja horjuvasti muiden ympärillä.

Minimalistisen elämäntyylin valitsevat ihmiset tuntevat olonsa helposti päteväksi. Koska minimalistisen elämäntyylin valitsevan henkilön on helppoa ylläpitää elintasonsa ja saavuttaa tarpeensa.