Miten oppia säästämään?

Onko säästäminen mielestäsi hyvä idea? Säästätkö tällä hetkellä? Suurin osa suomalaisista vastaa säästämisen olevan hyvä idea mutta omaan säästämättömyyteen löytyy lista erilaisia tekosyitä.

Suomalaiset ovat opetelleet saamaan kaiken heti, joka on johtanut erilaisten pikalainojen ja osamaksujen kanssa elämiseen. Lyhyt aikaperskektiivi, kalliit paljon polttoainetta kuluttavat autot, kalliit ravintolat, päivittäiset kahvilakäynnit, lyhyet ulkomaanmatkat, isot asunnot, tupakointi, ryyppääminen ja leveilevä elämäntyyli on esteenä suomalaisten säästämiselle.

Oppiaksesi säästämään on sinun luovuttava nykyisistä tavoistasi ja sovellettava minimalistista elämäntyyliä. Asu yksinkertaisessa ja pienessä asunnossa, kävele ja pyöräile aina kun mahdollista, vältä autolla ajamista, tee ruokasi itse, lopeta tupakointi, eliminoi tai vähennä alkoholia, älä tee heräteostoksia ja säästä heti niin paljon kuin pystyt kun saat palkkasi. Uuden tavan oppiminen vie noin kolme viikkoa, joten toimi johdonmukaisesti ja omaksut uuden tavan helposti ja nopeasti.