Pikavippi

Pienikin laina voi tuoda suuren ilon? Meillä on jo pikalainaa ottaneita tyytyväisiä asiakkaita tuhansittain. Hae vippiä heti! Ottamalla pikalainen helpotat elämääsi heti. Vippi tilillesi heti. Hae lainaa helposti ja nopeasti. Ei vakuuksia ja takaajia. Kuin luottokortti kännykässä. Vaivattomasti vippejä 300€ asti.

Kyseisillä mainoslauseilla pikalainaa tarjoavat yritykset mainostavat palveluitaan. Tuoko pikavipin ottaminen asiakkaalle nautintoa? Monesti kyllä. Tuoko alkoholistille laimentamattoman lasinpesuneste Lasolin juominen nautintoa? Monesti kyllä.

Pikavipin ottaja saattaa haluta viettää yön Helsingin hotellissa tai lähteä äkkilähdöllä lomalle Espanjaan. Lainaa otettaessa mietitään vain kuinka suuri nautinto onkaan yöpyä hienossa hotellissa tai nauttia aurinkoisesta Espanjan rannasta. Monet myös käyttävät rahansa lähtemällä laivaristeilylle Tukholmaan.

Mitä sitten pikalainalla äkkilähdölle lähteneet lomailijat toteavat palattuaan kotiin?

"Luottotietoni ovat menneet. Olen häpeissäni, etten pysty maksamaan kovaa korkoa tai edes alkuperäistä lainasummaa."

Monet eivät kehtaa kertoa omista kokemuksistaan miten pikalainan ottaminen on heidän elämäänsä vaikuttanut. Häpeän tunne on valtava. Pikalainan ottajat ovat juuri niitä henkilöitä, jotka lainojensa takia joutuvat ongelmiin. Puolisoilta salataan velkakierteet ja myös parisuhteet kärsivät. Monilla velkaisilla lainanottajilla on myös peliriippuvuutta, jonka kertomista myös häpeävät.

Lainoja piilotellaan ja joudutaan pikavippien orjaksi. Läheisten voi olla hankalaa antaa velkakierteessä olevalle ihmiselle anteeksi.

Jos olet pikavippien orjana hae itsellesi apua. Jos et ole ikinä ottanut pikalainaa niin tutki erilaisia yrityksiä ja katso miten he yrittävät markkinoida itseään. Älä ikinä ota pikalainoja. Jos epäilet läheisellä olevan peliriippuvuutta tai velkakierrettä älä auta häntä rahallisesti vaan auta ratkomaan syytä mikä on johtanut ongelmaan.

"Anna miehelle kala ja hän syö sen päivän. Opeta hänet kalastamaan ja hän syö elinikänsä. Opeta hänet synnyttämään keinotekoisesti puute kaloista ja hän syö paistia. - Jay Leno"