Somalimies auttoi kaatunutta mummoa ja suomalaiset hyökkäsivät kimppuun

Poliisitalon edessä kaatunutta vanhaa naista auttanut somalimies joutui suomalaismiesten päällekarkauksen uhriksi Vantaan Tikkurilassa.

Kun vartija ja hänen mukaansa lähtenyt konstaapeli saapuivat ulos, näkivät he ulkona 40-vuotiaan somalialaisen, jonka kimpussa oli kaksi miestä. Myöhemmin selvisi, että Vantaalla nykyään asuvan somalimiehen kimppuun hyökkäsivät vantaalainen 34-vuotias ja helsinkiläinen 35-vuotias mies.

Miehet olivat hyökänneet somalimiehen kimppuun, kun hän oli asettanut muun muassa kännykkänsä maahan auttaessaan kaatunutta mummoa poliisitalon edessä. - Tällöin vantaalainen mies oli ottanut matkapuhelimen ja käynyt käsiksi somaliin.

Samalla helsinkiläismies oli uhkaillut somalimiestä suusanallisesti, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo. Hetkeä aikaisemmin vantaalainen mies oli aiheuttanut poliisilaitoksen kansliassa häiriötä. Samalla mies oli soittanut helsinkiläismiehelle ja kertonut tälle poliisin mukaan rasistisin sanavalinnoin muiden etuilevan.

Mies oli pyytänyt helsinkiläistä saapumaan paikalle. Kiinnioton jälkeen vantaalaismiehen hallusta löytyi veitsi ja muita työkaluja sekä huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Helsinkiläismiehen hallusta löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta, huumausaineen käyttövälineitä ja puukkoja. Tapausta tutkitaan ryöstön yrityksenä, huumausaineen käyttörikoksena sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona. (Iltalehti)

Olisikohan nämä kyseiset suomalaiset miehet hyökänneet kimppuun, jos kyseessä olisi ollut toinen suomalainen? Entä mahdollisesti somalialainen nainen? Miten olisi reagoitu aasialaiseen auttavaan mieheen? Entä aasialaiseen auttavaan naiseen? Oliko sillä merkitystä, että kyseinen mies oli 40-vuotias? Olisiko teko jätetty tekemättä, jos kyseinen auttanut mies olisi ollut vaikkapa 60-vuotias? Entä parikymppinen?